PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Vegye sikeresen az állásinterjú akadályait!

Hosszú hónapok után végre megtalálta azt a munkalehetőséget, mely leginkább megfelelne végzettségének és érdeklődési körének? Önéletrajza már elnyerte a munkaadó tetszését, és most a személyes meghallgatás előtt áll? Az állásinterjú olyan lépcsőfok leendő munkája megszerzéséhez, melyet mindenképpen meg kell másznia. Ám éppen úgy, mint az önéletrajz megírásának, az állásinterjúnak is megvan a maga módja, mellyel siker érhető el.

A megjelenés és a magabiztos fellépés valójában javaslatok, melyek nem csupán ebben a szituációban vezetnek eredményre, és bár fontosságukat nem lehet elégszer hangsúlyozni, de az is tény, hogy még mindig sokan csúsznak el ezeket a dolgokon. Az önéletrajzhoz hasonlóan személyesen sem célszerű lódítani, és olyan ismeretekkel, gyakorlattal kérkedni, mellyel valójában nem is rendelkezünk. Az emberi metakommunikáció ugyanis többet elárul rólunk mint szavaink.

Nem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy – főleg a nagyobb cégeknél – interjúztató személyek már jelentős tapasztalattal rendelkeznek a területen, így akár egy gesztusunkból kiderül számukra, hogy igazat mondunk-e. A szakma iránt mutatott alázat és a tudás terén való fejlődésre nyitottság olyan jellemvonások, melyek minden munkaadó tetszését elnyerik.

Talán a legjobb tanács, ami adható, az az egyenes, nyílt kifejezésmód, és mindenképpen kerüljük a mellébeszélést! Konkrét kérdésekre hasonlóan konkrét választ várnak. Ha ezeket betartja, jóval nagyobb eséllyel indul afelé, hogy az áhított munkát valóban Ön szerezze meg. Természetesen ezzel még korántsem biztos, hogy meg is állja majd a helyét. Az igazi bizonyítás csak a próbaidő alatt vár Önre!

Szólj hozzá