PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Útnyilvántartó program

Gondot okoz cégének az útnyilvántartás pontos, naprakész, áttekinthető elvégzése? Nagy segítségére lenne egy olyan szoftver, mely lehetővé teszi a vállalkozásában működő gépjárművek adatainak és minden hozzá kapcsolódó információnak a rögzítését? Ebben az esetben Önnek egy jó útnyilvántartó programra van szüksége.

Útnyilvántartó program

Útnyilvántartó program

Bár az internetről számos hasonló programot letölthet ingyenesen, de a tökéletes működés, a funkciók korlátlan elérhetősége érdekében mindenképpen érdemes befektetnie a megfelelő szoftver megvásárlásába. Számos olyan feladat van, melyeket az útnyilvántartó program segítségével jóval könnyebben elvégezhet, így időt és energiát spórolhat a munka során.

Legyen akár egyéni vállalkozó, akár cégvezető, adózási szempontból sem kerülheti el az útnyilvántartás problémáját. A cégautó fenntartásához és üzemeltetéséhez kapcsolódó adózási kérdésekben rendkívül fontos, hogy pontos adatokkal legyen igazolható annak használata mind a megtett kilométerek, mind az üzemanyagköltség változásait figyelembe véve.

A gépkocsi útnyilvántartás abban is segítségére van Önnek, hogy pontosan tudja, melyik céges autója hány kilométert tesz meg, és ezt milyen üzemanyag felhasználással. Okosan átgondolt tervezéssel akár spórolhat a megtenni szükséges kilométerszámon, ezzel is több bevételt megtartva, melyet más, hasznosabb feladatok finanszírozására fordíthat.

Kétségtelen tény, hogy útnyilvántartás segítségével adózási szempontból is kedvezőbben jöhet ki, és ha már próbált a hagyományos táblázatos módszerrel ilyet készíteni, bizonyára örömmel veszi majd birtokba új útnyilvántartó programját.

A megfelelő program kiválasztásakor talán az egyik elsődleges szempont, milyen módon számolja az az egyes partnerek közti távolságot. A manuális beviteli módszer kényelmetlenségével szemben ma már mód van arra, hogy digitális térkép segítségével ezt automatikusan elvégezze az útnyilvántartó program. Egyes szoftverek elsőre bonyolult felülettel rendelkeznek, de mint minden hasonló irodai szoftvert, idővel ezt is meg lehet tanulni pillanatok alatt kezelni, ezzel saját munkánkat megkönnyítve.

Az útnyilvántartó program segítségével módunk van a gépkocsira vonatkozó adatok rögzítésére, így a rendszám, a felhasznált üzemanyag típus, a tulajdonos, a telephely, valamint az átlagos fogyasztási norma kerül az adatbázisba. Emellett helyet kapnak a vállalkozásunkkal kapcsolatban levő partner cégek, valamint azok a városok, és távolságuk a telephelytől, ahol ezek tevékenykednek. A lényeg, hogy a mini adatbázis létrehozása után feladataink roppant módon leegyszerűsödnek, ezért mindenképpen érdemes elgondolkodni az útnyilvántartó program beszerzésén.