PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Autópálya matrica

Hazánk közúti viszonyait tekintve bizony egyáltalán nem mindegy, milyen viszonyok közt közlekedünk, hiszen a sokunk által ismert kátyúk kerülgetése nem csupán balesetveszélyes, hanem gépjárművünk műszaki állapotának sem feltétlenül tesz jót a folyamatos zötykölődés. Amennyiben szeretné úti célját mihamarabb elérni, mindenképpen javasolt az autópályán történő autózás.

Autópálya matrica

Autópálya matrica

A közutakon folyamatosan városokba, településekbe botlunk, ahol a KRESZ szabályai szerint csak korlátozott sebességgel haladhatunk, és a közlekedési lámpák is akadályozzák a gyors célhoz érést. Semmiképpen nem javasolt azonban a megkövetelt díjfizetés, autópálya matrica vásárlása nélkül hajtani a gyorsforgalmi utakra, hiszen komoly büntetésekre számíthatunk.

Autópályán történő közlekedésünk előtt több lehetőségünk van, hogy elkerüljük az esetleges büntetést. A legkényelmesebb módszer a mobiltelefon segítségével történő vásárlás, hiszen néhány sms segítségével pillanatok alatt megkapjuk a szükséges visszaigazolást, hogy az esetleg előforduló problémák esetében azzal igazolhassuk, hogy rendszámunkhoz befizetés, autópálya matrica vásárlása kapcsolódik az úthasználat időtartamára. Mindenképpen őrizzük meg a válasz sms-t, hiszen sok vesződségtől megkíméljük így magunkat.

A világháló könnyű elérhetőségének köszönhetően a nap bármely szakában érvényes úthasználatot szerezhetünk gépjárművünk számára. Az online autópálya matrica vásárlás több cég honlapján is elérhető, és a termékpaletta teljes skálája megtalálható a kínálatban, így a számítógép előtt ülve könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra megfelelőt.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. honlapján megtaláljuk azoknak az üzleteknek és egyéb kereskedelmi egységeknek a pontos címét, ahol minden gond nélkül megvásárolhatjuk a jogosultságot a gyorsforgalmi utak használatára, hogy ha már úton vagyunk, akkor se jelentsen gondot annak beszerzése.

Az úthasználati díj mértéke minden esetben a gépjármű típusától függ, ezek alapján kerültek besorolásra az egyes kategóriákba. Amennyiben igényeink úgy kívánják, mindenképpen érdemes hosszabb időszakra befektetni, hiszen ez esetben bizonyos összeget megtakaríthatunk. Jelenleg 1 napos, 4 napos, 10 napig érvényes heti, havi, valamint éves díjfizetésre van lehetőség.

Nem érdemes bliccelni, hiszen ha ellenőrzés során, vagy a kamerás megfigyelő rendszeren keresztül kiderül, hogy nem rendelkezik adott gépjármű érvényes autópálya matricával, pótdíj fizetésére kötelezhető, melyet akár már a helyszínen is rendezhet az óvatlan autós.