PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Utasbiztosítás nyaraláshoz – ne feledkezzen meg róla!

A nyár a pihenés, nyaralás szempontjából olyan időszak, mely során sokan indulnak útnak, és fedezik fel a környező országok szebbnél-szebb tájait, az idegen kultúrákat, és azok minden izgalmát. A szervezés során azonban ne feledkezzen meg arról, hogy az utasbiztosítás nyaraláshoz elengedhetetlen. Abban az esetben, ha utazási irodán keresztül, akár társasutazás keretein belül vág bele az idei kalandba, úgy a szakemberek minden bizonnyal felhívják majd figyelmét a biztosítás fontosságára, és a szerződéskötéskor is elintézik a teendőket Ön helyett, de ha az egyéni utazás szabadságát és függetlenségét választja, mindenképpen döntenie kell egyik vagy másik biztosító ajánlata mellett.

Az utasbiztosítás nyaraláshoz magában foglalja az úgynevezett asszisztenciaszolgáltatást, vagyis a telefonos segítséget és rendelkezésre állást, legyen szó bármely országról úti cél gyanánt. Emellett a hagyományos élet-, baleset, és betegbiztosítás is a szerződés részét képezi, valamint a poggyászbiztosítás előnyei is kihasználhatóak szükség esetén. Az utasbiztosítás nyaraláshoz azonban alapesetben nem nyújt védelmet extrém sportolás esetében bekövetkezett bajokra, sőt, a sportszerek, digitális fényképezőgépek és kamerák ellopása esetén sem biztos, hogy helyt áll a biztosító.

Ilyen esetekre speciális biztosítások állnak az ügyfelek rendelkezésére, vagy olyan szolgáltatások, melyeket felár megfizetése esetében tudhat maga mellett az utazó. Nem csak a biztosítók közötti választás alkalmával, hanem az egyes termékek megismerésekor is érdemes körültekintően eljárni, és megtudni mindent az Ön előtt álló lehetőségekről.

Az utasbiztosítás nyaraláshoz különösen akkor játszik fontos szerepet, ha például tengerentúli országot tűzött ki úti céljául. Ezekben ugyanis az egészségügyi ellátás rendkívül drága is lehet, amelynek megfizetése biztosítás nélkül komoly akadályokba ütközhet.

Szólj hozzá