PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Utasbiztosítás a felhőtlen nyaralásért

A nyár közeledtével mind többen tervezgetjük nyaralásunkat. A hazai szállás és vendéglátás költségeit figyelembe véve azonban sokan döntenek úgy, hogy külföldön töltik szabadságukat, hiszen egy másik kultúra felfedezése mégiscsak izgalmasabb, s ha kiadások tekintetében szinte egyformára jön ki, miért is ne választanánk ezt. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy az utasbiztosítás megkötése ne maradjon el semmiképpen sem a teendők sorából!

Számos biztosító társaság kínálja szolgáltatását, ám az alap utasbiztosítás szinte minden esetben tartalmazza a poggyászbiztosítást, baleset biztosítást, valamint az esetlegesen felmerülő orvosi ellátás költségeit. Nagyon fontos, hogy szánjon pénzt erre a kiadásra is, hiszen ha külföldön bármi baj érne, vagy probléma adódna, bizony súlyos összegeket ki kellene fizetni az ellátásért. Ha már rászánja magát az utazásra, ne ezen az elenyésző költségen próbáljon spórolni!

Attól függően válassza meg a biztosítás limit összegét, mely országba kíván utazni! Tájékozódjon a kinti árakról, költségekről, s ehhez mérten döntsön! Természetesen ha nagyobb biztonságban kívánja magát érezni, ez a fizetendő biztosítási díjon is meglátszik majd.

A biztosító társaságok akciós ajánlatokkal, családi kedvezményekkel igyekeznek vonzóbbá tenni ajánlatukat más cégekénél, így ha nyitott szemmel jár, spórolhat az összegen. Családi közös biztosítás esetében azonban előfordulhat, hogy a nem várt baleset esetén az egyes családtagokat más-más kórház látja majd el, s így az együttes biztosítás igénybevétele némi nehézséggel járhat.

Szólj hozzá