PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Thaiföld, a különleges úti cél

Elege van a mediterrán térség országaiból, és szeretne végre valami igazán különleges élményt átélni Európán kívül? Az ázsiai-térség országai közül Thaiföld még mindig nagy népszerűségnek örvend. Nem csak vallási látnivalóinak köszönheti kedveltségét, hanem az ottani életszemléletnek és a miénkétől sok mindenben eltérő életmódnak is, legyen szó akár a táplálkozásról, akár a világ dolgaihoz való hozzáállásról.

Amennyiben ezt a távoli úti célt választotta, érdemes minél többet megtudnia utazása előtt Thaiföld nevezetességeiről, hiszen ha csak rövidebb időt tartózkodhat az országban, mindenképpen érdemes tisztában lennie azokkal a látnivalókkal, melyeket nem hagyhatja ki. Bankok körülbelül 400 templomja mellett az ottani királyi palota, az Arany Buddha templom, valamint a kígyófarm is sokak által látogatottak.

A buddhista emlékművek iránt érdeklődve az ország legrégebbi városát javasolt felkeresnie, Nakon Pathomot. A Világörökség részének nyilvánított Ayuthaya templom romjai bizonyára az Ön számára is ismertek képeslapokról, de higgye el, személyesen átélni az élményt garantáltan életre szóló emlék lesz!

Chiang Mai bazárai az ottani nyüzsgéssel Thaiföld egyik méltán híres nevezetességeinek számítanak, de ne feledkezzünk el Ko Samuiról sem, mely kókuszültetvényekkel és csodás tengerparttal várja a turistákat. Phuket szigete pedig méltán számít a luxus és a turizmus fellegvárának, ha Thaiföld kerül szóba. Egzotikus úti cél után keresgélve tehát biztos lehet abban, hogy Thaiföld remek választásnak bizonyul majd!

Szólj hozzá