PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Területi képviselő állás a kereskedelemben

Talán vásárlóként nem is vagyunk tisztában vele, de bizony egy-egy üzlet áruval való ellátottsága nagymértékben függ attól, hogy a beszállítók mennyire pontosan, megbízhatóan végzik munkájukat. Legyen szó akár a dohányáruk, az alkoholos termékek, a hús-, és tejkészítmények, vagy éppen az üdítőitalok választékáról, az üzlettulajdonos döntésétől függ, hogy vásárlóként megkapjuk-e kedvenc termékeinket nap mint nap a megszokott helyen.

Természetesen a hipermarketekre kevésbé igaz ez, de a vidéki kisboltok bevételei, és a piacon való maradásuk sokszor nem csak az árak függvénye, hanem azé is, hogy sikerül-e olyan nagykereskedelmi céget találni, mely megbízható munkavégzéssel áll rendelkezésre. A nagykereskedések tulajdonosai magától értetődően látják, hogy mi az, amit nyújtani kell ennek a rétegnek, viszont az összeválogatott csapaton is igen sok múlik. Amikor egy-egy területi képviselőnek naponta akár 50-60 üzletet kell végiglátogatnia, és áruval ellátnia, akkor egyértelműen előjön a személyes rátermettség kérdése is.

Sok esetben nem átutalással történik az üzletekben a termékért a fizetés, hanem készpénzzel, és például ha egy dohányipari termékeket forgalmazó nagykereskedésről van szó, ez forgalomtól függően akár több millió forintnyi készpénz feletti felelősséget jelent a területi képviselő számára.

Amikor tehát úgy döntünk, hogy egy nagykereskedelmi cég berkein belül szeretnénk elhelyezkedni, nem csak az autós életforma, a felelősség, és a megbízható munkavégzés szempontjait kell átgondolnunk, hanem a sokszor akár 12-14 órára rúgó munkaidőt is. A tapasztaltak szerint a területi képviselő munka a kereskedelemben egy sajátos életformát követel meg.

Szólj hozzá