PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Sport a szabadban – irány a természet!

Lekerültek a télikabátok, és megdöbbenve látja, hogy a tél nem múlt el plusz kilók nélkül? Sokan vannak úgy vele, hogy a tavasz első napsugarainak korántsem örülnek annyira, amennyire egyébként, hiszen a könnyed öltözék a felesleget nem takarja eléggé. Ekkor nincs más megoldás, mint elkezdeni valamit sportolni, hiszen a kilók maguktól nem fognak leolvadni. Ha abban a szerencsés helyzetben van, hogy télen sem csak a televízió előtt töltötte szabadidejét, akkor nem kell a nulláról kezdenie.

A konditerem, az uszoda, vagy akár az otthoni edzés is remek választásnak bizonyul, de a sport a szabadban bizonyítottan hatásosabb, hogy a kedélyállapotra gyakorolt hatását ne is említsük. A zsírégetéshez minél több oxigénre van szükség, a napsütés depressziót elűző hatásához pedig kétség sem férhet.

Húzza fel tehát a futócipőt, és irány a természet! Ha lakóhelye közelében akad zöld terület, akkor fusson ott, természetesen a fokozatos terhelésre odafigyelve. Akár autójába is bepattanhat, hogy néhány kilométert autózva olyan helyszínt találjon az edzés ilyen formájához, mely minden szempontból elnyeri  tetszését.

A sport a szabadban természetesen nem merül ki a futás lehetőségében. Kerékpározhat, csatlakozhat valamilyen klubhoz, kipróbálhatja a küzdősportok valamelyikét, vagy köredzésen is részt vehet, melyek közül sokat a szabadban tartanak az edzők. Komfortzónája elhagyásával, valamint a táplálkozás megváltoztatásával már néhány hónap alatt szép eredményeket érhet el!

Szólj hozzá