PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Óriási, kihasználatlan lehetőségek vannak a napenergiában

Szeretné csökkenteni azokat a költségeket, melyek a mindennapi ingatlanhasználattal járnak? Már egy háromszemélyes család esetén is tetemes kiadás terheli a háztartásokat, mely csak tovább növekszik akkor, ha főzésre, vízmelegítésre is elektromos áramot használunk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a havi áramfogyasztás rendszerint nem, vagy csak minimálisan csökkenthető, hiszen szokásaink nem sokat változnak az idők folyamán. A takarékoskodás lehetőségéről semmiképpen nem kell lemondanunk, hiszen ma már olyan korszerű rendszerek mellett tehetjük le a voksot, melyek megújuló energiaforrásokat használnak ki.

A napenergia kihasználására középületeken, ipari létesítményeken, vagy akár fürdőkomplexumok esetében is sok példát látni. Egyre több háztartás dönt amellett, hogy napelemes rendszerrel szereli fel otthonát, ezzel kiváltva a szolgáltatótól igénybe vett, korántsem olcsó elektromos áramot. Az EU Solar napelemek tulajdonképpen a nap energiáját alakítják át árammá és juttatják azt a háztartás rendszereibe. A rendszer tehát nem csak napelemekből áll össze, hanem a fontos szerepet betöltő inverterből is. A tartószerkezet helyének, méretének megválasztását mindenképpen szakemberre kell bízni, éppen úgy, mint a kábelek és feszültségvédelmi elemek felhasználásával készült rendszer kiépítését.

Egy jól megválasztott rendszerrel és a profi kivitelezéssel már sokat tehetünk annak érdekében, hogy otthonunk az év minden időszakában ingyen árammal legyen ellátva. A hatékonyság természetesen függ a fekvéstől és az időjárási viszonyoktól is, de a tapasztalatok szerint minden ingatlan számára megtalálhatóak azok a pontok, ahol a legtöbb napfény éri a nap folyamán a rendszert.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a környezettudatosság fontosságát. Világkonferenciákon és szakmai berkekben is gyakran találkozni a témával, mely a fenntartható fejlődésnek szerves részét képezi. Külföldön már komoly múltra tekint vissza a napelemes rendszerek használata, de lassan hazánkba is begyűrűzik ezek alkalmazása. A háztartások arra törekednek, hogy a havi rezsiköltségen a lehető legtöbbet sikerüljön spórolni. Bolygónk természetes környezetének, a levegő, a föld és a víz minőségének megőrzésének nélkülözhetetlen, hogy mind több területen áttérjünk a környezettudatod megoldások választására. A napelemes rendszerek bármely háztartás számára remek döntésnek bizonyulnak.

Szólj hozzá