PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Nyaralás előtt horvát autópálya matrica vásárlás

Bár a fapados járatok gyors és viszonylag olcsó  megoldást kínálnak az utazásra, mégis sokan döntenek úgy, hogy Horvátország felkeresésekor az autót választják. A költségek tervezésekor a nyaralás árához ne felejtsük el hozzáadni az utazási költség szerves részét képező matricát, hiszen az autópályát nem érdemes elkerülni, még akkor sem, ha néha-néha egy-egy nevezetesség kedvéért megállnánk egyes városokban.

A spontaneitás kedvelői út közben megmártózhatnak a tengerben, vagy megismerhetik Horvátország egyes látnivalóit. Ezen okból kifolyólag érdemes az autót közlekedési eszközként választani, bár kétségtelen, hogy így kénytelenek leszünk hosszú időt az utazással tölteni. Időnkénti pihenőkkel, egy jó ebéddel, vagy sétával kinyújtóztathatjuk az órákig tartó utazás során elgémberedett tagjainkat.

S hogy melyik úti cél mellett érdemes dönteni, ha a horvát területet szeretnénk választani kikapcsolódásunk színteréül? Trogir, Pula (és a híres colosseum), Zadar mellett a szigetek is remek döntésnek ígérkeznek, ugyanis szebbnél-szebb strandok, eldugott, romantikus kis öblök, vagy éppen nyüzsgő strandok várják a nyaralókat. Az aktív pihenést sem kell nélkülözniük azoknak, akik Horvátországba utaznak, ugyanis számos vízi és szárazföldi sportolási lehetőség áll rendelkezésre.

A búvárkodás szerelmeseinek igazi paradicsom a horvát tengerpart, ugyanis nagy népszerűségnek örvend a környéken a roncsbúvárkodás, melyhez szép számmal akadnak is helyszínek. Az őszi időszak beköszöntével talán kevesebben keresik fel a területet, de az biztos, hogy jövő nyáron újra a magyarok egyik kedvenc úti céljának számít majd – talán a némileg magasabb árak ellenére is.

Szólj hozzá