PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Mobilfizetési piac: EU szabályokkal szemben?

Magyarország az Európai Bizottság szerint megsértett több uniós szabályozást azzal, hogy  a kormány a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-nek adta a közszolgáltatási mobilfizetések működtetési jogát. – írja a Lakatos Köves Ügyvédi Iroda blogja, mely többek között e terület szakértőjeként is jelen van a piacon, mint hazánk egyik legnevesebb ügyvédi irodája.

Az EB július 10-én rendelte el, hogy Magyarország haladéktalanul tartsa magát az EU-s cikkelyekhez, illetve a 2006-ban született 123-as direktívához. A minisztérium azzal magyarázza a történéseket, hogy céljuk csupán a piac széttöredezésének megakadályozása volt, valamint az, hogy a fogyasztóknak is csak egyetlen rendszer használatát kelljen elsajátítaniuk. Ezzel szemben tény, hogy a piaci verseny megszüntetése és a piac monopolizálásának gyanúja merült fel az ügyben.

A hazai mobilfizetési rendszer monopolizálásának mintájára kötelező lehet a jövőben egyes adminisztratív fizetések megvalósítása, vagy például a közösségi közlekedés terén is alkalmazható lesz a rendszer. A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda többek között a versenyjog, a telekommunikáció területét érintő szabályozás szakértőjeként áll az ügyfelek rendelkezésére, mint Magyarország legnagyobb létszámmal dolgozó ügyvédi irodája.

Fő területeikként kezelik a szakemberek a befektetésvédelmet és a fogyasztói jogot, de a pereskedés és a vitarendezés terén is igyekeznek a rugalmas, ügyfelek érdekeit leginkább szolgáló megoldásokat megtalálni. Az iroda munkatársai külföldi tapasztalataiknak, és jelentős gyakorlatuknak köszönhetően a szakma legjobbjai közé tartoznak.

Szólj hozzá