PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Miben más egy betörésbiztos ablak?

Az otthon biztonsága nélkülözhetetlen ahhoz, hogy nyugodtan érezzük magunkat a négy fal között. A közbiztonság hagy némi kívánnivalót maga után, így természetes, hogy mindannyian szeretnénk legalább otthonunkat a béke szigeteként megélni. Ebben a nyílászáróknak is kiemelt szerep jut.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a betörők első számú célpontja a bejárati ajtó, de az ablakok is gyakori behatolási pontnak számítanak. Éppen ezért korántsem mindegy, hogy azok mennyire szolgálják a biztonságot. Az acélerősítéssel rendelkező nyílászárókat sokkal nehezebb feltörni az átlagos ablakoknál, ez pedig kiemelt jelentőséggel bír akkor, ha szeretnénk az illetéktelen behatolókat otthonunkon kívül rekeszteni.

Aligha képzelhető el félelmetesebb dolog annál, mintha egy éjszaka arra ébredünk, hogy valaki a lakásba hatolt. Akár súlyos kimenetellel is járhat egy ilyen esemény, ezért nagyon fontos, hogy mindent megtegyünk a maximális biztonság érdekében. Ennek első védvonala a betörésbiztos ablak. Természetesen nem mehetünk el a napjainkban minden korábbinál népszerűbb biztonsági rendszerek mellett sem. Ezek előnyeit akkor is kihasználhatjuk, ha éppen nem tartózkodunk otthon.

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a közösségi média céljának megfelelő használatára sem. Ha nyaralni indulunk, azt nem feltétlen szükséges mindenkivel közölni, hiszen így nyilvánvaló, hogy elhagyottan áll a ház akár heteken keresztül. A biztonságra való odafigyelés az ilyen egészen aprónak tűnő dolgoknál indul, és persze a konkrét fizikai védelemben teljesedik ki. A minőségi nyílászárók nem pusztán a betörésvédelem érdekében bírnak jelentős szereppel. A megfelelő kialakítás és beépítés a hőszigetelést és a hangszigetelést is biztosítja, ami az otthon kényelme és az energiatakarékosság érdekében korántsem elhanyagolható.

Lakásfelújítás alkalmával sokan teszik le a voksot az ablakcsere mellett. Nem véletlen, ugyanis a korszerűtlen, silány minőségű, egyszerűen feltörhető ablakoktól aligha várhatjuk el azokat a jellemzőket, melyekre szükség lenne a kényelem és az otthon védelmének érdekében. Az árak ma már megfizethetőek, a megbízható gyártótól származó nyílászárók pedig garantáltan időtálló minőségben állnak rendelkezésre. Ne feledje, a betörésbiztosság a nyílászáró minőségén és a beépítés szakszerűségén is múlik!

Szólj hozzá