PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Még most sem késő a tengerparti nyaralás mellett dönteni

Gondolkodott már azon, hogy kihasználja a szeptemberi napsugarakat, és elutazik egy időre? A választás remek, hiszen az utószezonban amellett, hogy mérsékeltebb árak fogadják a nyaralóhelyeken, még attól sem kell tartania, hogy hatalmas turistaáradattal találkozna, hiszen a nyaralást még mindig sokan a nyári hónapokban ejtik meg. A mediterrán térség országainak időjárása miatt semmi akadálya annak, hogy a tengerparti nyaralás mellett döntsön – akár a szeptemberi hónapban.

Mindegy, hogy a spanyol temperamentum, a görög látnivalók, vagy éppen az olasz gaszronómia és hangulat ragadják magával, a Földközi-tenger és melléktengerei minden korosztály számára felejthetetlen élményeket tartogatnak. Ha nem a fapados járatok mellett szeretne dönteni, hanem autóval vág neki az utazásnak, akkor alkalma nyílik arra, hogy a szálláshelyig vezető úton több helyen is megálljon a tájban gyönyörködve, megmártózni egyet a tengerben, vagy felfedezni a környék nevezetességeit.

A tengerparti nyaralás ugyanis nem feltétlenül csak a fürdőzésről és a napimádásról kell, hogy szóljon, pláne nem, ha olyan történelmi és építészeti remekművekben bővelkedő ország mellett teszi le voksát, mint Görögország, vagy “Európa csizmája”. Sokan esnek abba a hibába, hogy elfeledkeznek azokról a látnivalókról, amelyek bizony megérnek egy kitérőt, vagy a fürdőzéstől elvont néhány órát.

Tájékozódjon a kinti időjárásról, és foglaljon szállást az utószezon kedvezményeit kihasználva, és biztos lehet abban, hogy felejthetetlen élményekkel zárul majd a tengerparti nyaralás.

Szólj hozzá