PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Madagaszkár látnivalói

Bár a mediterrán térség országai, és az egyéb, európai országok még mindig nagy népszerűségnek örvendenek a turisták körében, de tagadhatatlan, hogy a különlegességek iránt érdeklődők, akik ráadásul meg is tehetik, szívesen töltik szabadidejüket valamelyik egzotikus vidéken. Ezek közül csupán egy az Indiai -óceánnál, Afrika partjaihoz közel elhelyezkedő Madagaszkár sziget. 

Nem elsősorban az azonos névre hallgató mese miatt népszerű a látogatók körében a terület, sokkal inkább gazdag növény-, és állatvilágának köszönhetően. Madagaszkár látnivalói azonban jóval szélesebb kört ölelnek fel, mint a kétségtelenül páratlan természeti kincsek. A főváros némileg franciás beütéssel büszkélkedhet, és az itt található paloták mellett a kor épületei is helyet kaptak, s ennek köszönhetően egyedülálló stílussal rendelkezik Antananarivo.

Madagaszkár látnivalói között a rizsültetvények, a sziget majdnem háromezer méter magas hegye, vagy éppen a fülsüketítő zajjal a mélybe hulló vízzuhatag, a Lily vízesés sem maradhatnak ki a felkeresésre várók sorából.

Ha valami igazán különlegeset szeretne átélni és megtapasztalni, akkor Madagaszkár látnivalói között mindenképpen szót érdemel Nossi Bé, a “parfümsziget”, amely a sziget mellett elhelyezkedve krátertavak és növények sokaságával várják a búvárkodás és a természeti értékek megszállottjait. Az állatok folytonos nyüzsgése, a páratlan növényvilág illata, a történelmi temetkezőhelyek, és a francia hatás révén minden a területre érkezőnek egyedülálló élményben lesz része.

Szólj hozzá