PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Látnivalók a Velencei-tónál

Európa egyik legmelegebb tavaként várja a kikapcsolódásra vágyókat a Velencei-tó, mely magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, s e reumatikus fájdalmakra is jó hatással van. Természetesen nem csak azok találják meg számításukat a régióban, akik a napfény és a fürdőzés megszállottjai, hiszen a látnivalók a Velencei-tónál ennél jóval szélesebb kínálattal rendelkeznek.

A Dinnyési Fertő névre hallgató nádas területen az állatvilág érdemel kiemelt figyelmet, s az egyes madárfajok megfigyelésének remek színtere lehet ez. A madármegfigyelő-torony előzetes bejelentkezéssel látogatható. A történelem iránt érdeklődők számára a pákozdi-sukorói csata emlékkiállítás bizonyulhat remek választásnak, s ezzel a régió be is bizonyította, hogy a látnivalók a Velencei-tónál bizony jóval gazdagabb választékot képesek felmutatni, mint a természeti értékek.

A gárdonyi strand rendkívüli tisztasága sokakat csábít a fürdőhelyre, de az agárdi élmény-, és gyógyfürdő is kitűnő választásnak bizonyul a wellness szerelmeseinek részéről. Hosszú hétvége, vagy akár nyaralás alkalmával sokan döntenek úgy, hogy a látnivalók a Velencei-tónál a legjobb választásnak bizonyulnak.

A Vörösmarty Emlékmúzeum Kápolnásnyéken, valamint a pákozdi ingókövek szintén várják a turistákat, akik a városnézések és a környék természeti kincseinek felfedezése után a strandok és az élményfürdő kínálta szórakozási lehetőségekkel élhetnek. A Velencei-tó idén nyáron is nagy érdeklődésre számíthat, s ehhez a megfelelő infrastruktúrával, színvonalas vendéglátóhelyelyekkel is rendelkezik, melyek közül sok helyen a Szép kártyát is elfogadják fizetésre.

Szólj hozzá