PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Kötelezővé kellene tenni az utasbiztosítást?

Kötelezővé kellene tenni az utasbiztosítást?

A 2011. novemberi egyiptomi tömegkarambol mutatja meg igazán, milyen jelentősége van az utasbiztosítás meglétének, illetve annak hiányának. Tíz utasnak nem volt biztosítása, nekik a sérülésükkel járó gyógykezelést, maguknak kell kifizetni. A kórházi kezelések költsége az egész világon rendkívül magas, nem csak a fejlett országokban.

A legtöbben spórolás címszóval nem kötnek megfelelő védelmű utasbiztosítást, pedig az csak néhány %-a az utazás költségének. Sokan arra hivatkoznak, hogy a hitelkártyájuk tartalmaz utazási biztosítást. Ezek a termékek rendkívül alacsony térítési limitekkel rendelkeznek, maximum egy-kétszázezer forintig térít.

Mások, az E111-es, vagyis Európai Egészségügyi Kártya kiváltására hivatkozva nem kötnek szerződést. Ez a kártya, csak arra a szolgáltatásra jogosítja a tulajdonosát az Unión belül, ami az adott ország polgárainak is jár. Nyugat-Európában rendszerint kell vizitdíjat, illetve önrészt fizetni az orvosi ellátásért, ami elég költséges.

Az EEK-t és a bankkártya biztosítást kiegészítő termék, az utasbiztosítás kalkulátorral köthető Allianz EEK és BK termékek.

Szólj hozzá