PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Körutazás Erdélyben – mit érdemes megnézni?

Erdély évről évre egyre népszerűbb a kirándulni, utazni vágyók körében. Mi, magyarok valahogy ösztönösen vágyunk rá, hogy megismerjük egykori történelmünk e csodálatos darabját. És ez így is van jól. Ha még nem voltál „Tündérországban”, itt az ideje, hogy bepótold a lemaradást, tegyél körutazást Erdélyben.
Varázslatos tájak, történelmi emlékek, zordon havasok, kísérteties várromok, apró házikók, székely népviselet, barátságos vendéglátás, áfonyapálinka és még sok más különlegesség. Ez mind Erdély. De ebből a sokaságból, mit érdemes mindenképpen megnézni?
Erdély egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb helye a Békás-szoros, amely a Keleti-Kárpátok legszebb szurdokvölgye, A Békás-szoros meredező sziklafalaival, zuhogó vízeséseivel, alagútjaival hihetetlen látvány, hihetetlen élmény. Ha a szorosba vezet utunk, mindenképp érdemes megnézni a Gyilkos-tavat, amely. csodálatos környezetével, vadregényes hangulatával kitűnő kirándulóhely a természetszeretők számára.
Az erdélyi körutazás során nem szabad kihagyni a parajdi sóbányát és a Szent Anna tavat sem, de érdemes ellátogatni a Medve-tóhoz, a Tordai hasadékhoz. Ha a természeti szépségek mellett a kulturális és egyéb látnivalókra is kíváncsiak vagyunk, akkor mindenképp érdemes megnézni a csíksomlyói kegyhelyet, a Gymesek kulturális értékeit, a Kolozsvári Várat, a Segesvári és a marosvásárhelyi várat, vagy épp Farkaslakán a Tamási Áron emlékházat.
Aki egyszer elutazott erre a csodálatos vidékre, újra és újra visszavágyik, hogy minden alkalommal újabb szegletét, adottságát, kincsét ismerje meg Erdélynek.

Szólj hozzá