PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Kkv casco, hogy a vállalkozás stabil lábakon álljon

A legtöbb esetben nem csak a családi autóra, hanem a vállalkozásban használt autóra is gondolni kell, amikor casco biztosítást kötünk. A céges autót is összeverheti a jég, ellophatják, összetörhetik. Ilyen helyzetekben az a legjobb, ha van casco biztosítás az autón, hiszen akkor fizet a biztosító. Ha nincsen biztosítás és nincsen a vállalkozásnak tartaléka, akkor bizony autó nélkül maradhatunk. Amennyiben a vállalkozásban kulcsfontosságú az autó, mert például minden nap áruszállításra használják, akkor a vállalkozás kényszerpihenőre szorul, ami hatalmas bevétel kieséssel járhat.

Vagy tartalékolunk elegendő pénzt a javítások költségeire, vagy az egyszerűbb megoldást választjuk és megkötjük a casco biztosítást. Ma már számtalan kalkulátor oldal áll mindenkinek a rendelkezésére az interneten, ahol pár perc alatt ki lehet számolni, hogy mennyibe is kerülhet a casco biztosítás. A kkv casco kulcsfontosságú egy vállalkozás életében, ezért érdemes minél előbb utána nézni, hogy melyik biztosító társaságnál lehet a legolcsóbb, ám ár érték arányban megfelelő biztosítást megkötni.

A biztosítók minden évben megküldik az ügyfeleknek, hogy a következő évre mennyiben fog kerülni a biztosítás és ilyenkor, ha van casco, akkor módunkban áll biztosítót is váltani. Ezekben az esetekben is érdemes a kalkulátor oldalakat használni, hiszen az is elképzelhető, hogy egy másik társaságnál jóval kedvezőbb ajánlatot kapunk. A kalkulátorok oldalain pár alapvető információt kell csupán megadni és máris megtudhatjuk, hogy mennyibe fog kerülni a biztosítás. Ki kell választani, hogy biztosítót szeretnénk-e váltani vagy új biztosítást kötünk. Megkérdezik tőlünk, hogy finanszírozott-e a gépjármű vagy sem és elkérik a személyes adatokat, valamint a biztosítandó gépjármű adatait. Casco biztosítás kötése ugyan nem kötelező senkinek, de ha baj van, akkor nagyon sok pénzt takaríthatunk meg, hiszen a biztosító nagyon sok helyzetben átvállalja a kártérítést. Minden évben érdemes újra és újra átszámolni, hogy melyik biztosítónál járunk jobban díjfizetés szempontjából.

 

Szólj hozzá