PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Kiváló bevételi forrás a lakás albérletbe adása!

Fontosnak tartja a megtakarításokat, de nem találta még meg az ideális lehetőséget? A pénzügyi piacon sokféle megoldás közül válogathatunk, de tény, hogy számos esetben némi hozzáértésre van szükség a kézzel fogható eredmények érdekében. A klasszikus banki betétek minimális bevételt hoznak csak, éppen ezért érdemes egy másféle eshetőségen is elgondolkodni. Az ingatlanvásárlás befektetési céllal remek döntés akkor, ha saját lakhatásunk már megoldott, a cél pedig a folyamatos bevétel.

A lakás albérletbe adása felvethet számos problémás kérdést, melyek nagy része azonban kiküszöbölhető. A megfelelő szerződéskötés védelmet biztosít és ugyanakkor a jogszabályi előírásoknak is megfelelhetünk ilyen módon. Fontos, hogy kerüljük a bérleti szerződés nélküli megoldásokat, hiszen ennek ingatlantulajdonosként is kárát láthatjuk, ráadásul semmiféle jogi védelemre nem tarthatunk számot szükség esetén. Persze nem célszerű azonnal a legrosszabb lehetőségre gondolni, de az elővigyázatosságból még soha nem volt baj.

Napjainkban sokféle hitelajánlat és lakáscélú megtakarítási forma közül válogathatunk. Mindegy, hogy lakáshitelt vennénk fel, vagy a lakástakarék nyújtotta előnyöket használnánk ki, a lakás albérletbe adása során nem csak a felvett összeget törleszthetjük könnyebben, de néhány év múltán plusz bevételre is sort keríthetünk. Természetesen ennek érdekében nagyon fontos, hogy a bérleti díjak terén kedvező város mellett tegyük le a voksot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nagyvárosokban akár duplája is lehet a bérleti díj a kisvárosokban megszokottnak. Budapest e tekintetben még kedvezőbbnek bizonyul, és akár a négyszeres ár sem számít túlzásnak. Ingatlanvásárlás alkalmával tehát mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a megfelelő városban és környéken nézelődjünk.

A lakás albérletbe adása során nagyon fontos, hogy körültekintően válasszuk meg a bérlőket. Ha van rá módunk, akkor kérhetünk e téren referenciát. Hasznosnak bizonyul az is, ha megérzéseinkre hagyatkozunk, és nem csapunk le azonnal az első érdeklődőre. Könnyen lehet, hogy egy-két hét múlva valóban megbízható és szimpatikus bérlőkre bukkanhatunk. Ha odafigyelünk a részletekre, időnként ellenőrizzük az ingatlan állapotát, és persze nem mulasztjuk el a szerződéskötést, akkor a lakás albérletbe adása nem jár majd együtt kellemetlen meglepetésekkel, és a hozzá fűzött anyagi reményeket is beváltja majd. 

 

Szólj hozzá