PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Kisebb fűtésszámla. Hogyan? Ablakszigetelés!

Kisebb fűtésszámla. Hogyan? Ablakszigetelés!

Az energiaárak folyamatos emelkedése miatt az ablakszigetelés egyre nagyobb hangsúlyt kap. A fűtési szezonban költségeinket egy elöregedett, résekkel teli ablakszigetelés nagy mértékben képes megnövelni. A nyílászárók szigetelésének megújításával nem csak kiadásainkat csökkenthetjük, de kizárhatjuk otthonunkból az utca zaját és porát, megszüntethetjük a kellemetlen huzatot és ezzel sokkal komfortosabbá tehetjük lakásunkat.

Az ablakszigetelés a régi, elvetemedett nyílászárók esetében is sikerrel kivitelezhető, ezzel megkímélhetjük magunkat az ablakcsere óriási költségeitől. Mivel a különböző szigetelési eljárásokhoz más-más tulajdonságokkal rendelkező anyagokat használnak fel, érdemes tájékozódnunk, mielőtt eldöntjük, hogy milyen módszerrel szeretnénk megoldani az ablakszigetelés problémáját.

Az öntapadós profiloktól a nútmarásos technológiáig széles a skála, amiből választhatunk. Legjobb, ha arra törekszünk, hogy az ablakszigetelés ne csak néhány hónapig, hanem éveken át ellássa funkcióját, tehát érdemes a tartósabb módszerek mellett dönteni.

A kisebb fűtésszámla, a pára- és huzatmentes otthon, a nyáron hűvös, télen meleg lakásbelső igazolni fogja, hogy az ablakszigetelés megújítása rövid idő alatt megtérülő, de hosszútávra szóló befektetés.

Szólj hozzá