PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Ismét alacsonyabb díjat mutat a kötelező biztosítás kalkulátor

Az idei kampány is nagy versenyt hozott a kötelező biztosítási kampányban. A kötelező biztosítás kalkulátor átlagosan 6-9 százalékkal alacsonyabb díjakat mutat az előző évi kötelező díjakhoz képest. A biztosítási díjak változó képet mutatnak az egyes biztosítási kategóriákban, ezért érdemes mindenkinek tarifálni a kötelező biztosítás kalkulátoron, mert bizonyos esetekben még a 30 százalékos baleseti adó mértékét is megtakaríthatjuk egy biztosítás váltással.

Átalánosságban elmondható, hogy a területi elv szerint a Budapesten és az agglomerációban lakók díjai csökkennek legnagyobb mértékben, de a vidéki nagyvárosokban élők is jelentősen olcsóbb díjakra számíthatnak. A fiatalabb autósok és a kevés bónusszal rendelkezők is jobb kötelező biztosítás díjakkal kalkulálhatnak.

Érdemes odafigyelni a biztosítók által kínált kiegészítő biztosításra is, mert kedvező díjon találhatunk hasznos biztosítási fedezetet a 2013-as biztosítási évre. Több biztosító társaság jelentős kedvezményeket kínál a kötelező biztosítással együtt kötve a cascora és a lakásbiztosításra és ezek kombinációjára.

A 2013-as év egy nagy újdonságot hoz a kötelező biztosítási piacon, ami komoly változást hozhat jövőre az év végi kampányban, mert 2013-ban a biztosítók év közben többször is új díjakat hirdethetnek.
Szerző: Riskonline.hu

Szólj hozzá