PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Iroda bérlés Budapesten: miért éri meg?

A home office témája nem ismeretlen a mai kor emberének. Az aktuális helyzetben egyre nő azon munkavállalók száma, akik otthonról is képesek ellátni feladatukat, és erre munkahelyük lehetőséget is biztosít. Az iroda bérlése azonban inkább érinti azokat, akik bár megtehetnék, hogy a heverőn elnyúlva tevékenykedjenek cégük sikeréért, mégis inkább az irodai körülményeket választják. Mi áll ennek a hátterében? Miért hasznos a közösségi irodák és a tárgyalók kínálta előnyök mellett dönteni? Cikkünkben ennek járunk utána.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha az ember a saját maga főnökeként végzi nap mint nap munkáját, akkor a kreativitás és a produktivitás fenntartása gyakran ütközik nehézségekbe. Otthon mindig adódik olyan feladat, ami fontosabbnak ígérkezik a határidőknél, de nem elhanyagolható az sem, hogy az ügyfelekkel való találkozások és egyeztetések megkövetelik a hivatalos körülményeket.

Ma már megfizethető áron bérelhetsz saját irodát, de arra is lehetőséged van, hogy az úgynevezett közösségi iroda mellett dönts. Ez utóbbi is lehetővé teszi, hogy egymástól elkülönített munkaállomást vehess igénybe, mégis kapcsolatban maradsz másokkal, s akár új ismeretségekre, közös projektekre is mód kínálkozik így. A FRoffice szerint „sokan meg fognak lepődni, hogy mennyire kényelmes tud lenni egy ilyen helyiség”. Nem csak a közösségi irodákra vonatkozik ez, hanem mindazokra a kiszolgáló helyiségekre, melyek valóban a maximális kényelmet szolgálják.

Elmennél futni munka közben? Kiszakadnál a szellemi munka világából? Tusolj le utána, és melegíts a konyhában valami finomat. A minőségi szolgáltatóknál ugyanis erre is lehetőséged nyílik. A pihenésre alkalmas helyiségek mellett tárgyalók is állnak rendelkezésre, ahol nagyobb munkamegbeszéléseket, meetingeket tarthatsz, vagy üzleti partnereiddel egyeztethetsz a jövőre vonatkozó terveket. Vannak olyan helyzetek, melyek megkövetelik a hivatalos körülményeket és a megfelelő technikai felszereltséget is.

Fontos tisztában lenned azzal, hogy mindez nem csupán produktivitásod szolgálja, hanem a céges image építését is. Ha partnereid olyan környezetben fogadod, mely nem hagy kívánnivalót maga után, azzal már sokat elárulsz arról is, milyen színvonalú szolgáltatást nyújtasz.

Szólj hozzá