PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Ingatlan tulajdonosok figyelmébe

A magyar lakosság mentalitása és hozzáállása bizonyos témákhoz messzemenően más, mint egyéb országok lakóié. Ez nem csupán az emberek közti kapcsolatok alakulásában mutatkozik meg időnként, hanem olyan -például munkavállalás terén igen nagy jelentőséggel bíró- döntésekkor, amikor egy új lehetőség érdekében képtelenek vagyunk egykori lakóhelyünktől megválni. Nem feltétlenül a külföldi munkavállalásra kell ez esetben gondolni, hanem például egy másik, jobb lehetőségekkel rendelkező városba történő átköltözésről.

Míg külföldön, főleg a nyugati országokban sokkal inkább rugalmasak a munkavállalók ilyen téren, addig hazánkban sokszor még a néhány kilométerre fekvő város is elérhetetlennek bizonyul, ha ragaszkodunk ingatlanunkhoz. Pedig a levegőváltozás iránti igény és az elméletileg hétévente bekövetkező személyiségváltozás szükségessé tennék, hogy életünket néha megváltoztassuk. S ha ez egy új ingatlan vásárlásával valósítható meg, miért ne vágnánk bele?

Sajnos előfordul, hogy kisvárosban fekvő, vagy kevésbé jó állapotú ingatlanunktól nehezen tudunk csak megszabadulni, s ez áll egy új vásárlásának útjába. Tulajdonosként fordítson hát nagy figyelmet arra, hogy lakhelye rendesen karbantartott legyen, és ne maradjanak el legalább a legszükségesebb éves felújítási munkálatok a ház körül.

Lakások esetében a nyílászárók és a környék igen nagy jelentőséggel bír, hiszen egy lakás teljes nyílászáró cseréje több százezerbe is belekerülhet, amit minden lakásvásárló igyekszik elkerülni. Ha kertes házzal rendelkezik, fontos többek között a homlokzat és a tető rendszeres karbantartása. Ha odafigyel ezekre a dolgokra, szükség esetén nagyobb keresletre számíthat értékesítés esetén.

Szólj hozzá