PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Induljon nagyobb esélyekkel az álláskeresésnek!

Magabiztosság a siker titka

A végzettségnek és érdeklődési körnek megfelelő állás megtalálása bizony nem könnyű feladat. A munkavállalóknak számos problémával kell szembenézniük a munkakeresés kapcsán. Az állásinterjú akadálya csupán egy ezek közül, melyre azonban szellemileg és lelkileg felkészülhetnek a jelöltek. Mégis sokan szembesülnek a sikertelenséggel, s a kudarc sokszor hosszú távon is kihat az álláskeresés folyamatára.

Jelen gazdasági helyzetünkben nem elégedhetünk meg azzal, ha egy-egy meghirdetett állást megpályázunk, s természetesen az sem mindegy, hogyan keressük a megüresedett pozíciókat. Egyes területeken nem is történik nyilvános keresés, sokszor ajánlások útján történik a hely betöltése, vagy a cég adatbázisából hívnak be állásinterjúra jelentkezőket.

Éppen ezért fontos, hogy ha már tisztában van azzal, milyen területen szeretne elhelyezkedni, keresse fel a gazdaság adott szegmensében jelen levő cégeket, és adja meg adatait, önéletrajzát, hogy szükség esetén elérhessék Önt. Ezt legegyszerűbben az internet segítségével oldhatja meg, de álláskeresőként akár személyesen is felkeresheti az illetékeseket. Magabiztos fellépéssel és egy igényesen megszerkesztett önéletrajzzal akár élete legjobb döntését is hozhatja ez által.

Ha éppen nem sikerül elhelyezkednie főállásban, akkor se üljön a babérjain, inkább keresgéljen részmunkaidős, mellékállások között, hiszen ezek közt is találhat olyat, amelyeknek segítségével anyagi gondjai egy időre megoldódnak. Ha lehetőségei engedik, vágjon bele egy régóta tervezett tanfolyam elvégzésébe, vagy tanuljon nyelveket, mely a továbbiakban szintén hasznos lehet álláskeresése során, és megnöveli majd munkaerejének piaci értékét.

Szólj hozzá