PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Így tudja felgyorsítani az Androidos mobiltelefont!

Az okostelefon ma már mindannyiunk zsebében, táskájában ott lapul, és számos praktikus jellemzőjét ki is használjuk a mindennapokban. De mi a helyzet akkor, ha nem működnek kifogástalanul az applikációk, ha lassan nyitja meg a telefonkönyvet, vagy egyszerűen nem vagyunk megelégedve a teljesítményével? Kár lenne azt gondolni azonnal, hogy a telefon a hibás, hiszen lehet, csak az alkalmazások és az internetezés következtében a telefonra került szemét tehet e dologról. 

Több remek ingyenes applikációt is letölthetünk, amelyek jelzik, ha takarítani kellene a szemetet a készülékről, vagy ha lehetséges a teljesítmény javítása. A legnépszerűbb takarító applikáció kétségtelenül a Cleaner Master, melynek segítségével gyorsítható a memória, törölhetőek a szükségtelen alkalmazások, és a felesleges fájlok, de a vírusok és kémprogramok is felkutathatóak, valamint eltávolíthatóak.

Az Android Cleaner appok másik népszerű fajtája a CCleaner, amely gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint előző társa, és még azok is rendkívül egyszerűen és gyorsan használhatják, akik egyébként nem mozognak otthonosan az okostelefonok világában.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az okostelefon ilyen jellegű karbantartásáról hajlamosak vagyunk elfeledkezni, pedig az optimális működés érdekében nagyon fontos lenne ügyelni erre. Akár az internet sebessége is múlhat az Android Cleaner alkalmazásokon, ezért megéri letölteni valamelyik applikációt. A Play áruházból ingyenesen megtehetjük ezt, hogy a telefon a későbbiekben még hatékonyabban szolgálja kényelmünket.

Szólj hozzá