PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Horvátország legszebb helyei

A horvát tengerpart mindig is népszerű volt a nyaralók körében, hiszen hazánkhoz viszonylag közel van, és ha valaki nem kedveli a repülős utazást, akkor autóval is könnyedén elérhetőek az északabbra levő üdülőhelyei. Az ország Európai Unióhoz való csatlakozásával még egyszerűbb lesz az autós utazás, és többek között azért is érdemes e mellett dönteni, mert útközben alkalom nyílik így arra, hogy ott álljon meg pihenni, nézelődni, vagy éppen a tengerben megmártózni, ahol kedve tartja.

A horvát tengerpart bizonyos részei kiválóan alkalmasak arra, hogy kisgyermekkel pihenjen. Zadar homokos strandján nem kell attól tartania, hogy a kavicsok felsértik majd a kicsi lábát. Opatija azok számára bizonyul ideális választásnak, akik a különleges klímát, a sportolási lehetőségeket, valamint a luxust keresik Horvátország legszebb helyei között.

Természetesen a szigetvilág is szót érdemel, hiszen a horvát üdülőhelyek leginkább felkapottjai általában valamelyik környező szigeten találhatóak meg. Horvátország legszebb helyei közt tartják számon a Krk-szigetet, és annak páratlan szépségű strandjait.

Azok, akik nem feltétlenül a fürdőzés miatt látogatnak az országban, a Plitvicei-tavakat semmiképpen ne hagyják ki úti céljaik közül, hiszen a Nemzeti Park olyan látvánnyal tárul a turisták elé, melyért mindenképpen érdemes útra kelni. Horvátország legszebb helyei a tavasztól őszig terjedő időszakban garantált élményeket jelentenek, s ehhez ráadásul kifogástalan gasztronómia is társul.

Szólj hozzá