PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Hol vegyek téligumit?

A kérdés nem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre gondolnánk, hiszen a téli gumi nem egy liter tej, vagy egy kiló kenyér, amit leemelünk a szupermarket polcáról, mert ott a legolcsóbb. Egyrészt, ha nem akarjuk magunk, és a közlekedésben résztvevők életét veszélybe sodorni, akkor nem a legolcsóbb abroncs mellett fogjuk letenni a voksunkat, hanem ár/érték arányban igyekszünk megtalálni a számunka leginkább megfelelő, jó minőségű, és lehetőleg olcsó téli gumit. Ehhez pedig a legritkább esetben a hipermarketek lesznek a megfelelőek, hiszen ott jellemzően csak a legolcsóbb áron beszerezhető, akciós áron kihelyezett gumi jöhet szóba.

Vegyünk a téli gumit a neten?

Miért ne? Hazánkban is, mint ahogy világszerte, rohamosan növekszik az internetes vásárlások száma, sokszor lényegesen kényelmesebb vásárlást tesz számunkra lehetővé, mint ha magunk mennék el a bevásárlóközpontba, és próbálnánk betuszkolni a négy gumiabroncsot a csomagtartónkba.

Milyen a jó webáruház? Hol vásároljunk?

Olyan webáruházban vásároljunk, amely nem csupán egy interneten létező fantomcég, gyanúsan olcsó árakkal, hanem valódi, létező cég, raktárral, telephellyel, ügyfélszolgálattal. Nézzük át alaposan a weboldalt, és csak akkor vásároljunk egy üzletben, ha maximális bizalmat ébresztett bennünk az oldal. Egy gumiszerviz esetén nagyon sokat nyom a latba, ha például az aktuális évre vonatkozóan valamelyik nagy márka hivatalos minősítését bizonyító logót találjuk kihelyezve, mint például a Michelin Minősített gumiszerviz 2012 logót. Egy jó weboldalon megtaláljuk a vásárlási, és szállítási feltételeket, valamint a termékekről is részletes információkat olvashatunk általában. Ne bízzunk olyan oldalakban, ahol csupán listaszerűen felsorolva találjuk a raktárkészletet, hiszen a weboldal minősége a céget is minősíti. A jó gumis webáruházban részletes keresőt is találunk, ahol méret, évszak, vagy akár gyártó szerint is választhatunk abroncsot. Néhány webáruház, járműtípus szerinti keresővel is rendelkezik.

Hogy fogom felszerelni?

Az ideális gumis webáruház, egy komplett gumiszerviz összes szolgáltatásával rendelkezik, mint a gumiszerelés, és gumitárolás. Amennyiben a távolság áthidalható, személyesen vegyük át az abroncsot a telephelyen, és szereltessük is fel. Természetesen nagyobb távolság esetén nincs más lehetőség, mint a gumiabroncs házhoz szállítását kérni. Olyan helyen vásároljon, ahol ingyenes a kiszállítás országszerte.

Több nagy gumis cég webáruházát összehasonlítva, mi a Taylor gumi-, és klímaszerviz Kft oldalát találtuk minden igényt kielégítőnek, ahol arra is figyelnek, hogy ha olyan gumit rendelünk, amiből nincs készleten, az oldal automatikusan adjon azonos méretben és kategóriában, raktáron lévő alternatívát.

Szólj hozzá