PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Hogyan takarékoskodjunk a repülőjegy megvásárlásakor?

Repülőjegy vásárlás előtt áll, ám nem tudja még, hogyan spórolhatna kiadásain? Ezt a legkönnyebben úgy teheti meg, ha jó előre tudja már, mikor szándékozik utazni. Ha az időpont fix, és biztos, hogy nem jön közbe semmi, akkor érdemes rögtön le is foglalni a helyet, hiszen hetekkel-hónapokkal előre történő repülőjegy vásárlás esetén komoly összegek maradhatnak zsebében.

Ha egyenlőre csak az odaút időpontjában biztos, érdemes úgynevezett nyitott repülőjegyet váltania, mely esetében Ön dönt arról, hogy a későbbiek folyamán mikor kíván hazautazni. Természetesen egyéni igények és a körülmények határozzák meg, igénybe tudjuk-e venni azokat a kedvezményeket, melyeket legtöbbször a kevésbé terhelt járatokra kínálnak a légitársaságok. Ha nem probléma a spontán utazás, számolhatunk annak lehetőségével is, hogy az utolsó üresen maradt helyek feltöltéséhez kedvezményes áron vásárolható jegyeket szerezzük meg. Ezeket általában az utazás megkezdése előtt néhány nappal kínálják fel, tehát biztosra semmiképp sem mehetünk, ha erre a lehetőségre várunk.

A hagyományos légitársaságok szolgáltatásainál némileg kevesebbre számíthatunk, ha a fapados kategóriát választjuk. Ha hajlandóak vagyunk lemondani olyan extrákról, mint a fedélzeten történő díjmentes étel-, és italfogyasztás, vagy a legnagyobb nemzetközi repterekre való megérkezés, akkor a fapados járatokra történő repülőjegy vásárlással komoly összegeket is megtakaríthatunk.

A légi közlekedés átfogóbb ismeretével, az előttünk álló lehetőségek naprakész követésével nem csak tájékozottabban állhatunk az utazás elé, hanem anyagiak terén is megtakaríthatunk egy okos jegyvásárlással.

Szólj hozzá