PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Hogyan működik a Kinect mozgásérzékelő?

Különleges játékélményre vágysz, és meguntad már a kontroller szabta határokat? A Kinect már nem számít újdonságnak az elektronikai piacon, és az Xbox 360 hatalmas népszerűségét ennek a fejlesztésnek is köszönheti. Az Xbox 360-hoz járó Kinect kamerája produkált már vicces helyzeteket ( sötétben nem ismerte fel sötétebb bőrű embertársainkat ). Alapvetően azonban elmondható, hogy akik egész testükkel szeretnének részt venni a játékban, szívesen átélnék a tánc, vagy a sport konzol előtti világának minden izgalmát, nos számukra kitűnő választásnak bizonyul a Kinect.

A Kinect gyakorlatilag egy mozgásérzékelő segítségével egész tested nyomon követi, és nem csak a kezed, vagy a csuklód mozdulatára reagál, hanem a bokától kezdve a fejig minden egyes testrészed szerepet játszik használata során. Mindez akkor is igazi izgalmakat kínál, ha új táncmozdulatokat sajátítanál el, autóversenyeznél, vagy éppen a napi edzést tudnád le szívesen virtuális személyi edződ segítségével.

De hogyan is működik a mozgásérzékelő a Kinect estében? Egy úgynevezett digitális csontvázat készít rólad a készülék, ami alapján mozdulataidat be tudja vinni a készülékbe, és a játékban azoknak megfelelően értékeli teljesítményedet.

Sokan azt jósolják hogy a jövőben, pl ahogy a Különvélemény című filmben is láthatod, minden technikai berendezést ezzel irányíthatsz majd, így akár az autóvezetésben is használatossá válik.

A Kinect ID képes arra, hogy emlékezzen arcodra, így az arcfelismerő funkciónak köszönhetően akár azonnal elkezdheted a játékot, hiszen a készülék tudni fogja, hogy te vagy az. Az érzékelők megfelelő, lehetőleg minél magasabb helyen történő elhelyezése után kezdődhet a minden eddiginél izgalmasabb, és életszerűbb játék.

Szólj hozzá