PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Görögország legszebb helyei

A mediterrán hangulat és temperamentum sokak szívéhez áll közel. Számukra Európán belül is számos lehetőség adódik arra, hogy kikapcsolódjanak. Görögország legszebb helyei nem csak a nyári, főszezonban várják a turistákat, hanem tavasszal és ősszel is. Akik már felkeresték az athéni nevezetességeket, vagy a Meteórák egészen különleges, ég és föld között lebegő világát, jól tudják, hogy a tikkasztó görög hőség nem feltétlenül a legalkalmasabb a városnézésre. 

Talán felesleges is említeni Athént, hiszen a főváros számos i.e. V. századból ránk maradt épületével a Világörökség részévé váltak, és egyértelműen azonosíthatóak a hellén világgal. Az Akropolisz, a Parthenón, Pallasz Athéné temploma hosszú órákra elegendő ókori látnivalót ígérnek a turisták számára.

Görögország legszebb helyei között Santorini szigete méltán szerepel elöl, hiszen a parányi sziget a kék kupolás házakkal olyan mesés látványt nyújt a turisták számára, mely életre szóló élményt jelent. Rodosz a középkori várfallal, és a türkizkék tengerrel az egyik legkedveltebb görög sziget. Hasonlóképp népszerű Zakynthosz és Kréta is, mely utóbbi olajfa és narancsligeteivel páratlan szépségű.

Az északi üdülőhelyek azok számára kedveltek, akik a repülős utazás helyett inkább az autóbuszos, vagy az autós közlekedés mellett döntenek. Paralia, vagy Asprovalta mesés tengerpartokkal, fürdőzési lehetőséggel, és élénk éjszakai élettel várják a turistákat. Döntsön Görögország legszebb helyei közül bármelyik mellett is, nem fog csalódni a turisztikai kínálatban!

Szólj hozzá