PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Fogyás otthoni edzéssel

Felesleges kilóitól szeretne megszabadulni, de egyelőre nem érzi elég fittnek magát ahhoz, hogy konditeremben lásson neki a munkának? Vagy egyszerűen csak jobban kedveli az otthoni mozgást, ahol nem látják, mennyire szenved még egy egyszerűnek tűnő gyakorlattól is? Sokan vagyunk úgy vele, hogy inkább letudnánk a mozgást a négy fal között, minthogy még a konditeremig vezető út is időt vegyen el mindennapjainkból. Szerencsére ma már számos készülék és kiegészítő áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a fogyás otthoni edzéssel is megvalósítható legyen.

Amit először el kell döntenie, hogy fogyni, vagy inkább formálódni szeretne. Ha kilóival nincsen baj, akkor javasoljuk a súlyzós edzéseket, melyeket remekül lehet kombinálni saját testsúlyos gyakorlatokkal, valamint egy-egy jól megválasztott fitness dvd-vel. A piacon jelen levők közül sajnos sok teljesen alkalmatlan arra, hogy eredményeket érjünk el velük, de például Rubint Réka, vagy Czanik Balázs programja garantáltan hatékonyan mozgat át, és mindkét nem számára tartogat kihívásokat.

Amennyiben a cél a túlsúlytól való megszabadulás, némileg több időre lesz szüksége. A felesleg nagyjából annyi idő alatt fog távozni, amennyi alatt feljött. Természetesen ehhez elengedhetetlen a táplálkozásra való odafigyelés, valamint a rendszeres, megterhelő, komfort zónán túli mozgás. S hogy ezt mikor érjük el edzés közben? A zsírégetés beindulása miatt természetesen fontos az időtartam is, de az intenzitás sem mindegy. Amikor már végképp azt érzi, hogy leesik a futópadról, vagy egyetlen ismétlés sem megy már, akkor kell átlendülni, és még belehúzni. Ügyeljen a fokozatos terhelésre, és ha kilót kíván veszíteni, az elipszis tréner a futópad, vagy a szobabicikli mellett helyezzen hangsúlyt az erősítő edzésekre is.

Az év eleji fogadalmak után sokan feladják, és inkább választják a kényelmes, ám plusz 10-15 kilóval töltött mindennapokat. Ha legbelül, igazán nem dönt, akkor a változás sem fog bekövetkezni. A hatékonyság csak úgy érhető el, ha szívét-lelkét beleteszi. Higgyen abban, hogy a fogyás otthoni edzéssel is megvalósítható, hiszen számos példát látni erre! Mozgásra fel!

Szólj hozzá