PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Felnőttképzés: továbbképzéssel a kívánt állás irányába

Felnőttképzés: továbbképzéssel a kívánt állás irányába

Elege van jelenlegi munkahelyéből? Nehezére esik reggelente elindulni és teljes erőbedobással belevetnie magát munkájába? Úgy érzi, nem Önnek találták ki azt a pályát, melyen már évek óta tevékenykedik? Valahogy mindig is érezte, hogy más területen kellene kamatoztatnia tudását? Nyitott az új dolgokra, és érez magában elegendő ambíciót ahhoz, hogy egy új területen próbálja ki magát? Talán már ki is nézett egy megfelelő átképzési lehetőséget magának?

Nincs akadálya annak, hogy belevesse magát a tanulásba akár 30-40 évesen is. A főiskolák és egyetemek padjaiban nem ritka, hogy már őszülő halántékkal ülnek a hallgatók, hiszen a továbbképzéshez és az új ismeretek elsajátításához valóban sosincs késő. Ha álmai munkájához csupán egy adott papír megszerzése szükséges, mindenképpen érdemes belevágnia a képzésbe.

Amennyiben valamilyen diploma szükséges, és nincs kellő anyagi kapacitása a költségtérítés kifizetésére, igénybe veheti a diákhitelezés lehetőségét. A munkaügyi központok gyakran támogatják az OKJ-s képzéseken való részvételt. Az interneten számos helyen jelentkezhet akár online is különböző OKJ-s tanfolyamokra a társadalombiztosítási ügyintézőtől kezdve a bolti eladóig, attól függően, milyen képesítéssel rendelkezik már, és természetesen mire van hajlandósága.

Felnőtt fejjel mindenképpen számolnia kell azonban azzal, hogy az oktatás költségeit Önnek kell majd viselnie. Ha a jövőjébe történő befektetésnek tekinti a felmerült kiadásokat, akkor már nem is tűnik olyan vészesnek a helyzet. Bátraké a szerencse, merjen változtatni!

Szólj hozzá