PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Fedezze fel Horvátországot!

Bár még csak az első néhány napsütéses hétvégén vagyunk túl, de ha előszezonban tervezi nyaralását, itt az ideje, hogy komolyan elgondolkodjon azon, a világ mely szegletén kívánja tölteni azt a néhány napot, amikor valóban önfeledten érezheti magát. Ha Európán belül tervezi utazását, és olyan közeli célpontot kíván kiválasztani, mely autóval is könnyedén megközelíthető, Horvátország remek választásnak bizonyulhat az Ön számára.

A tenger és a napfény szerelmesei a horvát tengerparton homokos és kavicsos partszakaszok váltakozásával találják szembe magukat, így akár gyermekes családok számára is javasolt egy helyi üdülőváros mellett dönteni. Az egész Adriára jellemző sportolási lehetőség a búvárkodás, mely évről-évre utazók ezreit vonzza a terület különleges terepadottságainak köszönhetően. A számos elsüllyedt hajó kitűnő helyszín a roncsbúvárkodás iránt érdeklődők számára. A Horvátország partjai mentén megtalálható gazdag növény-, és állatvilág pedig egy életreszóló élményt jelent a víz alatti világot felfedezők számára.

Ha szabadidejét nem csupán a tengerparton kívánja tölteni, számos programlehetőség és nevezetesség várja. Az országban több helyen kerülnek megrendezésre a nyári szezonban olyan kulturális rendezvények, melyek betekintést engednek a horvát hagyományokba. Trogir, Opatija, Pula, vagy éppen Zadar városa sokak által kedvelt kitűnő programajánlatai és számos nevezetessége miatt.

Horvátországot felkeresvén mindenképpen kóstoljon bele a helyi ételkülönlegességekbe, hiszen tengerparti ország lévén a tenger gyümölcseiből készült finomságok előkelő helyet foglalnak el a vendéglők étlapján. Kiránduljon a környező hegyekben, vagy fedezze fel azokat a történelmi nevezetességeket, melyek az ország múltjáról árulkodnak! Az élmény garantáltan nem marad el!

Szólj hozzá