PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Ezek a tipikus hibák jönnek elő az iPhoneoknál garancián túl

Az iPhone számos rajongót tudhat magáénak, ám kimagasló színvonala ellenére ezzel a készülékkel kapcsolatban is előfordulhatnak problémák. Esetében is megvannak azok a tipikus gondok, melyek ugyan nem mindenkinél, de sokaknál megjelennek a garancián túl. Nézzünk most ezek közül néhányat, és azt, hogy mi áll a hátterükben!

 

A felhasználók többsége a kamerával kapcsolatban panaszkodik. No, nem a képek és videók minőségére, mert az kifogástalan, sokkal inkább az előlapi kamera elhelyezkedésének terén. Ezzel az a probléma, hogy az érintőüveg alatt elhelyezkedő fóliaszerű matrica idővel hő hatására elmozdulhat, és akár a helyéről elcsúszott apróság az objektív elé csúszhat, ami nyomot hagy a készített képeken, videókon. Ha lejárt a garancia, akkor érdemes szervizbe vinni a készüléket, ahol a fóliát visszaragasztják a megfelelő pozícióba.

 

Szintén gyakran előfordul a közelségérzékelő szenzor meghibásodása. Ez a hiba abban mutatkozik meg, hogy telefonálás közben is aktív marad a kijelző, így a fül érintésével egyes funkciók úgy bekapcsolhatnak, hogy tulajdonképpen azt nem is szeretnénk. A háttérben egy gyárilag gyenge forrasztás állhat, ami szervizben az előlapi kamerához tartozó szalagkábel cseréjével történik. Természetesen garanciális időn belül az Apple cseréli a készüléket.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a készülék fizikai sérülésektől való védelmét. A legújabb iPhoneok már olyan vékonyak, hogy könnyedén kicsúszhatnak a kézből használat során. Ez ellen csúszásgátló felülettel ellátott tok javasolt. Ha mégis kiesne kezünkből a készülék, és gondok adódnának a kijelzővel, úgy szervizben mód nyílik a kijelző cseréjére a garanciális idő után is. A karcsú méret egyébként a deformálódás lehetőségét is magában hordozza. A fizikai behatások tehát elhajlásokat okozhatnak, ami ellen szintén úgy védekezhetünk a legjobban, ha odafigyelünk a készülékre. Az iSamurai iPhone szerviz azt javasolja a felhasználóknak, hogy azonnal a vásárlás után szerezzék be a megfelelő tokot, hiszen ezzel sokat tehetnek az okostelefon védelme és hosszú időn keresztül kifogástalan állapotban maradása érdekében. Ugyan a márka prémium kategóriát képvisel, de mint minden ilyen eszközzel, így vele is előfordulhatnak típushibák, melyek azonban a megfelelő szervizben garancián túl is orvosolhatóak.

 

Szólj hozzá