PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Észak-Magyarország fürdőhelyei

Hazánk idegenforgalmi kínálatával kapcsolatban hajlamosak vagyunk elfeledkezni  a nyári időszakban arról, hogy bizony nem csak a Balaton, a Tisza-tó, vagy éppen az alföldi fürdők kínálnak remek kikapcsolódást. Észak-Magyarország fürdőhelyei legalább olyan minőségi kínálattal várják az oda érkező turistákat, mint a “magyar tenger”. Sőt, ha lehet mondani, természeti értékek terén még különlegesebb látnivalókkal szolgál a terület, mint a Balaton.

Miskolctapolca barlangfürdője mindannyiunk számára ismert, és a pálmafák, a márványszobor, valamint a díszkút csak még látványosabbá és igényesebbé teszi a fürdőzés élményét. A természeti adottságokban Egerszalók sem szenved hiányt, hiszen strandjának páratlan látnivalója a feltörő termálvíz által létrehozott mészkőlerakódás.

Mezőkövesd környékén jár, és szívesen hódolna a wellness és a fürdőzés élményének? Észak-Magyarország fürdőhelyei között a Zsóry Gyógyfürdő is kiemelt szerepet tölt be, hiszen fedett és szabadtéri medencékkel, gyönyörű parkkal és különféle kezelésekkel várja a látogatókat. Inkább részesíti előnyben a történelmi látnivalókat, de egy jó strandolásról sem mondana le a nyári melegben? Eger környékén több lehetősége is adódik arra, hogy a napfény és a víz kínálta élményeknek hódoljon. A város strandja mellett Törökfürdője, valamint a közelben elhelyezkedő Bogács Gyógyfürdője is remek választásnak bizonyulnak.

Legyen szó hosszabb nyaralásról, vagy akár egy hosszú hétvége programjairól, Észak-Magyarország fürdőhelyei olyan élményeket tartogatnak, melyeket kár lenne kihagynia idén nyáron!

Szólj hozzá