PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Életet menthet vezetés közben a Bluetooth headset

A vélemények eltérőek azt illetően, hogy a vezetés közbeni telefonálás minden formája veszélyes-e, de tényként állíthatjuk, hogy elfoglalt mindennapjainkban alig tudjuk kikerülni, hogy ne éppen akkor jöjjön egy fontos hívás, amikor útközben vagyunk. Ilyenkor jöhet jól a Bluetooth headset. A régi verziókkal ellentétben, az új modellek használata már nem zavaró és így a KRESZ is betartható.

Ma már a szaküzletbe sem feltétlenül szükséges elmennie, hiszen az internetes vásárlás kínálta kényelmet kihasználva akár otthonából megrendelheti a készülékéhez alkalmas Bluetooth headset-et, mely akár életét is megmentheti vezetés közben. Telefonjához természetesen számos egyéb kiegészítőt is beszerezhet, melyek szintén a biztonságosabb közlekedést segítik elő.

Gondoljon csak a GPS használatra, melyhez bizony valóban jól jön egy megfelelő tartó, így nem az ülésre helyzett telefonra kell folyton odapillantgatnia, hanem szem előtt tarthatja azt, s emellett az aktuális közlekedési helyzeteket is láthatja.

Gyakran hallani arról, hogy a headset-en keresztüli telefonálás sem a legbiztonságosabb, hiszen gondolataink sokszor egész máshol járhatnak, s ez a megfelelő helyzetfelismerésre is negatív hatással lehet, de felelős autósként mindenképpen javasolt készülékéhez Bluetooth headset beszerzése, hiszen így jó esélyeket teremt arra, hogy kényelmesen, és jóval biztonságosabban intézhesse a hirtelen bejövő hívásokat még akkor is, ha közben kénytelen odafigyelni a vezetésre is. Webáruházban történő rendelés alkalmával akár jóval kedvezőbb áron hozzájuthat a termékhez.

Szólj hozzá