PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Duguláselhárítás saját kezűleg

Kevés bosszantóbb dolog akad a háztartásban, mintha eldugul a lefolyó, és nem folyik le a szennyvíz. De mit tehetünk akkor, ha nem szeretnénk azonnal szakembert hívni? Van mód arra, hogy gyorsan és hatékonyan megoldjuk a helyzetet, lehetőleg hosszú távú eredményekkel? Többféle lehetőség közül választhatunk, ha a duguláselhárítás saját kezűleg történő intézése mellett döntenénk.

Legtöbben a pumpával próbálkozunk elsőként, de sokan szerelik szét a szifont is, s annak megtisztításától várják az eredményeket. Ha nem mozog otthonosan a területen, javasoltabbak a duguláselhárító vegyi anyagok, melyekből széles választékkal találkozhatunk az üzletekben. Használat alkalmával feltétlenül húzzon gumikesztyűt, és többféle vegyi anyagot semmiképpen ne keverjen egymással, hiszen akár mérgező gázok is felszabadulhatnak!

Beszerezheti a szakemberek által használt csőgörény egyszerűsített változatát is, de a profik ezt nem javasolják laikusok számára, ugyanis egy óvatlan mozdulattal a duguláselhárítás saját kezűleg ezzel akár komolyabb gondot is okozhat, mint maga a dugulás. A természetes módszerek kedvelői számára javasolt a háztartásban már számtalanszor bizonyított ecet, melyet szódabikarbónával, sütőporral keverve hatékony duguláselhárító elegy készíthető.

Ha többszöri próbálkozása sem vezet eredményre, célszerű elgondolkodni azon, hogy talán szakemberhez kellene fordulni. Egy jól megválasztott profi akár hétvégén, ünnepnapon is áll rendelkezésre, s a kamerás cső-, és csatornavizsgálatnak köszönhetően pontosan be tudja határolni, hol, milyen jellegű dugulásról van szó.

Szólj hozzá