PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Családi ház vagy lakás?

Családi ház vagy lakás?

Ingatlan vásárlás alkalmával mindenki fejében pozitívumok és negatívumok kavarognak, miért is döntsön a kényelmet biztosító társasház, vagy a nagyobb szabadsággal kecsegtető családi ház mellett. Döntésünkben tapasztalataink, az árak és szabadidős szokásaink is szerepet kapnak.

Kétségtelen, hogy fiatal, karrierjüket építő, gyermektelen, kevés szabadidővel rendelkezők számára vonzó lehetőség a társasház, ahol nem szükséges foglalkozni a kerttel, a ház külsejének szépítgetésével és karbantartásával. A rezsi költségeket figyelembe véve azonban jóval többre számolhatnak az e mellett döntők, hiszen a közös költség jó néhány ezer forinttal megdobja majd a havi kiadások listáját. Az együttélés pedig fokozottabb odafigyelést igényel, mint családi házak esetében.

A kertes ház ideális azok számára, akik már családosak, vagy egyszerűen szeretik a természet közelségét, szívesen töltik idejüket kertészkedéssel, és nem kívánják közvetlen életterüket megosztani egy csomó más emberrel. A szomszédok rigolyáinak sem annyira kitett a családi házban élő, hiszen itt nem kell a falak vékonyságától tartania.

Sokan szerelmesek a kertes ház nyújtotta korlátlan lehetőségekbe, hiszen a kert akár társasági összejövetelek helyszíne lehet, és az év minden időszakában kedvünk szerint dekorálható. Semmi akadálya a medence építésének, vagy a nyugalmat és harmóniát sugárzó sziklakert kialakításának, mellette egy apró halastóval. Bátran tarthatunk háziállatot, hiszen nem kell neki sem a panel négy fala közé szorulnia. A lehetőségeknek csupán a fantázia és a pénztárca szabhat határt.

Szólj hozzá