PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Biztonsági ajtó? Ezeket keresik a legtöbben!

Ha a biztonságról van szó, akkor sokan hajlandóak vagyunk a szokottnál több pénzt is kifizetni a szolgáltatásokért. Nincs ez máskánt akkor sem, ha a lakás védelméről van szó. Jó hír viszont, hogy a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő bejárati biztonsági ajtó típusok (mint pl az UNISEC) korrekt áron is beszerezhetők, és ezért nem kell lemondani az általa jelentett biztonságról sem. De mégis melyek azok az elvárások, amikkel legtöbben a kínálatban nézelődünk? Mit várunk el manapság a bejárati ajtótól? Milyen ismérveknek kell mindenképpen megfelelni a majdan választott darabnak? Cikkünkben erre keressük a választ.

 

Többpontos védelem a behatolók ellen

 

Otthonunkban gyakran egy egész élet munkáját rejtjük és nyilvánvaló, hogy nem szeretnénk, ha privát szféránkba bárki akaratunkon kívül bejutna. A beltéri biztonsági ajtó főként lépcsőházakba keresett, de szép számmal akadnak olyanok is, akik családi házuk védelmét szeretnék a megfelelő nyílászáróval megoldani. S hogy miben különböznek ezek a típusok a hagyományos ajtóktól? A gyártók igyekeznek úgy kialakítani a korszerű biztonsági ajtókat, hogy azok mindenféle behatolási kísérletnek ellenálljanak. Mire gondolunk egészen pontosan? Az 15+1 acéltüskés záródás már önmagában egyfajta garanciát jelent arra, hogy a nyílászáró megfelelő védelmet képes biztosítani. A fúrásvédelemmel ellátott cilinder betét alapvetően küszöböli ki a zár feltörését, a kiemelést gátló süllyesztett zsanér pedig arról gondoskodik, hogy az ajtó minden ilyen jellegű fizikai behatolásnak ellenálljon.

 

Halszemoptikás kitekintő

 

Sokan vagyunk úgy vele, hogy az otthon nyugalmát nem mindig osztanánk meg idegenekkel. Ha barátaink, rokonaink érkeznek vendégségbe, azt rendszerint előre tudni szoktuk. De mi a helyzet azzal, ha valaki váratlanul becsenget? Ugyan előfordulhat, hogy csak a gázóra leolvasó az, de ilyenkor mindannyian szeretünk megbizonyosodni arról, hogy ki áll az ajtó másik oldalán. Nem véletlen, hogy a halszemoptikás kitekintővel ellátott ajtók iránt nagy érdeklődés mutatkozik.

 

Acéllemez borítás, természetes megjelenés

 

Ha az ajtók kerülnek szóba, akkor legtöbben szeretnénk, ha azok színükben és anyagukban egyaránt igazodnának a lakberendezési irányzathoz. De mi a helyzet a biztonsággal? A kizárólag fából készült ajtóktól nem biztos, hogy elvárhatjuk a kívánt védelmet. Itt jönnek képbe azok az acéllemez borítással kombinált ajtók, melyek külsejüket illetően a fa természetességét adják vissza. Nem kell kompromisszumot kötni az esztétikum és a biztonság között, hiszen a kettő együttesen is elérhető.

 

Energiatakarékosság télen-nyáron

 

A nyílászárókkal szemben manapság már magától értetődő követelmény, hogy optimális hőszigetelő képességgel rendelkezzenek. Ez az igény természetesen biztonsági ajtó kapcsán sincsen másként. A megfelelő szakértelemmel beszerelt ajtó esetében nem kell tartani attól sem, hogy hőhidak és ezzel együtt penészesedés alakulnának ki környékén. Érdemes tehát a biztonságon túl a hőszigetelő jellemzőkre is figyelni a választás során, hiszen így télen kevesebb lehet a fűtési költség, nyáron pedig a klímát kell majd kevesebbszer bekapcsolni.

 

Zaj-és szagvédelem

 

Bár elsőre apróságnak tűnhetnek ezek a dolgok, mégis sokan fontosnak tartják, hogy például a lépcsőházból semmilyen ételszag ne érződjön be. Hasonlóképpen lényeges az is, hogy a bejárati ajtó előtt elhaladó szomszédok keltette zajból minél kevesebb jusson be otthonunkba. Ma már nem lehetetlen olyan biztonsági ajtót választani, mely mindezt tudja és korrekt áron hozzá is lehet jutni.

Szólj hozzá