PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Az ADAC-é a legismertebb gumiabroncs teszt

Autógumi vásárlás előtt áll, de nem tudja, melyik gyártó terméke mellett lenne érdemes letennie voksát? Nem bízik a kereskedések szakembereiben, és jobban szeretné minden információ birtokában meghozni a döntést? Hasonlítsa össze a nyárigumi az árakat online vagy olvasson teszteket! A népszerű német autóklub, az ADAC minden évben kétszer teszteli az abroncsokat, és a legkülönfélébb szempontok alapján rangsorolja a piaci kínálatban megtalálhatóakat. Az idei nyárigumi teszt alkalmával is hagyományosan a Michelin lett az első, de az egyébként nagy népszerűségnek örvendő márkák is előkelő helyen végeztek.

Az ADAC az abroncsokat száraz és vizes útviszonyok között éppen úgy vizsgálja, mint a kibocsátott zaj, az üzemanyag-fogyasztás, vagy a kopás szempontjából. Mindezeket összességében értékelve hozza az autóklub nyilvánosságra szokásos értékelését, mely során a kiválótól az elégtelenig osztályozhatóak az abroncsok.

Tény, hogy nem igen akad olyan márka, mely a kiváló minősítést megkapta volna, de az is nyilvánvaló, hogy a gyártók mind nagyobb figyelmet fordítanak a fejlesztések során arra, hogy minden körülmény alkalmával kitűnően teljesítsenek az abroncsok, és ez időtálló minőséggel is párosuljon esetükben.

Amennyiben tehát megbízható segítségre lenne szüksége ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg autógumi vásárláskor, mindenképpen érdemes az ADAC legfrissebb teszt eredményeit áttekintenie, s így az alapján választhat autógumit, amely tulajdonságok a leginkább fontosak az Ön számára, s melyeket elvár leendő a leendő abroncstól. 

Szólj hozzá