PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Autós nyaralás-mire figyeljünk előtte?

A nyár közeledtével aktuális kérdéssé vált a nyaralás megszervezése. Az autós utazáshoz azonban feltétlenül át kell vizsgáltatnunk autónkat, hogy az eddig esetleg csak a városban használt járgány jól bírja majd az esetleges több ezer kilométeres megterhelést is. Csúnyán el tudja rontani a pihenésre szánt időt, ha nem megfelelő műszaki állapotú autóval indulunk útnak, ráadásul komoly szervizköltségekre is számíthatunk, ha esetleg külföldön robbanunk le.

Az autó nyújtotta szabadság sokak számára teszi vonzóvá ezt a közlekedési módot, de nem érdemes annak átvizsgáltatásán spórolni! Az olaj, a fékfolyadék valamint a hűtőfolyadék szintjének ellenőriztetése mellett a pótkerék állapotáról is győződjünk meg! Ha elmulasztottuk volna eddig a takaró és némi harapnivaló autóba való elhelyezését, talán éppen itt az ideje, hiszen a határon történő várakozás egyes országok esetében sokáig eltarthat.

Utasbiztosítás kötésének alkalmával érdemes a nagyobb összegűt választani, mely autó lopásra, vagy rongálásra is kiterjed. Ha már rászánjuk magunkat a hosszabb távú, külföldi nyaralásra, ne a megfelelő biztosítás hiánya nyomja rá bélyegét a pihenés heteire szükség esetén!

Amennyiben a hétköznapok rohanásában elmulasztjuk ezeknek az apró, ám annál nagyobb bosszúságot okozó problémaforrásoknak az átvizsgáltatását, legalább nyaralás előtt végeztessük el azt a nagyobb biztonság és a felhőtlen kikapcsolódás érdekében! Az odafigyelés és az alapos tervezés meghozza majd a várt eredményt!

Szólj hozzá