PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

Ablakszigetelés régi nyílászárók esetén

Ablakszigetelés régi nyílászárók esetén

A régi nyílászárók elöregedett szigetelése miatt gyakran huzatos a lakás, télen pedig az utcát fűtjük. Az ablakszigetelés megújítása ekkor válik időszerűvé, hiszen pénztárcánk és otthonunk komfortja miatt egyaránt fontos, hogy az ajtók, ablakok réseit a lehető leghatékonyabban megszüntessük.

Szükségtelen rögtön a nyílászárók cseréjén gondolkodni, mivel szinte minden esetben alkalmazhatunk utólagos szigetelést. Ennek ma már többféle módja van, melyek anyagfelhasználás, kivitelezés, időtállóság tekintetében különbözőek, ezért mielőtt belefognánk az ablakszigetelésbe, érdemes tájékozódni és sorra venni, hogy számunkra melyek a legfontosabb szempontok.

Az ablakszigeteléssel mindenképpen spórolunk, hiszen egyrészt megkíméljük magunkat az új nyílászárók magas költségeitől, másrészt a fűtésszezonban a kisebb összegű számlákon láthatjuk a különbséget. Hogy mennyit költünk a szigetelésre, attól függ, melyik módszert választjuk. A legolcsóbb ablakszigetelési eljárások közé tartoznak az öntapadós profilok, ám hatékonyságuk megkérdőjelezhető.

A svéd módszerrel történő ablakszigetelés bár drágább, de garantáltan hosszútávú megoldást jelent. A hézagok eltömítésével megszűnnek a párás ablakok, a hideg kint, a meleg pedig a lakásban marad.

Szólj hozzá