PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

A siker első lépcsőfoka: a jó önéletrajz megírása

Munkát keres, és nem szeretne már az első szórásnál kiesni a jelentkezők sorából? A jó önéletrajz megírása belépő lehet a személyes beszélgetésre, ahol már saját személyiségével varázsolhatja el, és nyerheti meg egyúttal leendő munkaadóját. Ehhez azonban fontos, hogy a jelen kor követelményeinek megfelelő formában készítse el a kért önéletrajzot. Ha kifejezetten nem ez áll a hirdetésben, akkor géppel szerkesztett formában adja be azt. Az esetek többségében akkor van szükség kézzel írott változatra, ha a cég szeretné egy grafológussal is megnézetni azt, hogy személyiségjegyeket szűrjön le a jelentkezőkről .

Mielőtt színes, trendi levélkére gondolna, mind az önéletrajz, mind a motivációs levél esetében kerülje a feltűnést, és alapbeállításokkal készítse el azokat. A tagoltság és az áttekinthetőség a jó önéletrajz megírása szempontjából elengedhetetlenül fontosak.

Hasonlóképp nem mehetünk el amellett sem, hogy eddig tanulmányait, munkahelyeit miként tálalja. Az esetek többségében az amerikai típusú önéletrajz a nyerő, hiszen jóval áttekinthetőbb, lényegre törőbb, és még sok jelentkező esetében is könnyebb a szűrők felállítása.

A jó önéletrajz megírása nem nélkülözheti a már eddig elért eredményeit, sikereit, hiszen ezek mindenképpen jó képet festenek majd Önről. Ügyeljen arra is, hogy milyen e-mail címről küldi azt, egy viccesen, komolytalanul hangzó cím sokat elárul annak tulajdonosáról. Elérhetőségeit se felejtse el feltüntetni, és  tartsa magánál telefonját, ellenőrizze gyakran mail-fiókját!

Szólj hozzá