PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

A Plitvicei-tavak

Horvátország nem csak a nyári időszakban kínál remek programlehetőségeket, hiszen olyan természeti értékekkel bír, melyeket érdemes a némileg hűvösebb időben is felkeresni. Kirándulásra, túrázásra kiválóan alkalmasak a Plitvicei-tavak. A Zágrábtól kétórányi autóútra megtalálható páratlan szépségű Nemzeti Park elsősorban egyénileg javasolt a felfedezőútra, ugyanis csoportos utazás keretein belül nem akkor tarthat pihenőt, amikor kedve tartja, ráadásul a táj szépségén néha bizony jó elidőzni.

A Plitvicei-tavak akkor mutatják legszebb arcukat, ha napsütéses az idő, ezért a májustól szeptemberig tartó időszak a leginkább alkalmas arra, hogy felkeresse az UNESCO Világörökségi listáján is helyet kapott helyszínt. A 16 tó, a számtalan zuhatag, vízesés, és a gyönyörű növény-, és állatvilág életre szóló élményt jelentenek minden oda látogató számára.

A turisták közvetlenül a víz közelében kialakított útvonalon haladhatnak, de arra is lehetőségük van, hogy a kishajós közlekedést válasszák. A túra során megfigyelhető a tavak varázslatos, türkizkék színe, melyért a benne élő mikroorganizmusok tehetőek felelőssé. Ez viszont kétségtelenül csak hozzáad ahhoz a látványhoz, melyet sokan visszatérő utazóként szeretnének átélni.

A világ legszebb tíz vízesése között is helyet kaptak azok, melyek a Plitvicei-tavak turisztikai értékét emelik. A természet szerelmesei számára kihagyhatatlan a horvátországi látnivaló, mely minden bizonnyal időről-időre újra elcsábítja majd. Útra fel, talán még kifoghatja a napsütéssel teli időszakot a kiránduláshoz!

Szólj hozzá