PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

A mozgásérzékelés jövője az autóiparban

A mozgásérzékeléssel, mint korunk egyre több területen használatos fejlesztésével, nem csak akkor találkozhatunk, ha bekapcsoljuk otthon az Xbox 360-at, és a Kinect kínálta szórakozási lehetőséggel szeretnénk élni. Az autóiparban, vagy a biztonságtechnika alkalmával is hasznos készülékeket szerezhetünk be, melyek működése tulajdonképpen egytől-egyig a mozgásérzékelésen alapul. De milyen jövője is van a mozgásérzékelésnek az autóiparban? Meddig fejlődik még az a technológia, melyet előszeretettel alkalmaznak többek között a parkolás megkönnyítésére is?

Az utóbbi év nyilvánosságra hozott információi alapján már nincs távol az a jövő, amikor gépjárműveink teljes mértékben személyre szabhatóak lesznek, ami az autó tudását illeti. A beszerezhető szoftverek segítségével az autó nem csak passzív szereplője lesz a közlekedésnek, hanem a vezető és az utasok intelligens társa is.

Mindezekben fontos szerep jut majd többek között a mozgásérzékelésnek is, mely technológia előnyeit már mostanság is élvezhetjük tolatásnál, vagy a néha bizony igen szűkre szabott parkolóhelyekre való pontos beállásnál. 

A mozgásérzéskelés és az autóipar kapcsolata, a várható fejlemények és a legújabb fejlesztések iránt érdeklődve mindenképpen érdemes figyelemmel követni azokat a szakmai weboldalakat, amelyek beszámolnak az aktuális újdonságokról. A fejlődés megállíthatatlan az autóipar területén is, és amit az árak is engedik, valószínűleg nagy igény mutatkozik majd azokra a felszerelésekre, melyek ma még talán csak a tervezés, tesztelés szintjén vannak.

No Hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hogyan működik a Kinect mozgásérzékelő? | PPO.hu portál - [...] Sokan azt jósolják hogy a jövőben, pl ahogy a Különvélemény című filmben is láthatod, minden technikai berendezést ezzel irányíthatsz…

Szólj hozzá