PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

A mosogatógépet használtan? Sok rejtett hiba jöhet elő.

Órákat tölt minden nap azzal, hogy az étkezések során keletkezett edényeket, tányérokat tisztává varázsolja? Míg egy kétszemélyes háztartás esetén ez még viszonylag kevés időráfordítással megoldható, addig nagyobb család kapcsán már meggondolandó a technikai segítség igénybevétele. Fontos kérdés, hogy honnan szerezzük be az eszközt. Az apróhirdetési portálokon és a használt konyhai gépeket forgalmazó üzletekben széles választékkal találkozhatunk és az árak is kedvezőbbek, mint akkor, ha új eszköz beszerzését választanánk. De vajon megéri-e a használt mosogatógép?

 

„A rosszul karbantartott mosogatógépek esetén vízkő okozza a problémát” – jegyezte meg Varga Antal, sok éves tapasztalattal rendelkező mosogatógép szerelő. Érdemes tehát meggondolni, hogy tényleg olcsóbbra jöhetünk-e ki a használt berendezéssel. Nem tudhatjuk, miként használták és tartották karban azt az előző tulajdonosok, és nem valamiféle rejtett hiba miatt igyekeznek-e megszabadulni attól. Műszaki cikkek esetén egyébként is célszerű körültekintően választani, hiszen a manapság gyártott és forgalmazott eszközök sokszor néhány év után felmondják a szolgálatot. Sokan vannak, akik még a kritikus használati idő előtt túladnának a készüléken, s ennek levét mi ihatjuk meg a vásárlással.

 

Még az akár jó állapotúnak tűnő berendezéssel kapcsolatban is gondok fordulhatnak elő a beüzemelést követően. A programindítási hibák éppen olyan gyakorinak számítanak, mint a mosogatógép indokolatlan leállása. Előfordulhat az is, hogy ugyan a választott program végigmegy, de a bepakolt edények ugyanolyan állapotban maradnak, mint a kezdetekkor. A kezelő felületen villogó lámpák is arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy valami bizony nagyon nincsen rendben a berendezéssel.

 

S hogy mit tehetünk akkor, ha már megtörtént a használt eszköz vásárlása és legrosszabb álmaink válnak valóra? Ilyenkor nincs más hátra, mint szakembert hívni a javítási feladatokra és abban reménykedni, hogy nem kell tetemes összeget kifizetni a helyreállítás érdekében. Ha pedig szeretnénk elkerülni, hogy befürödjünk a készülékkel, akkor érdemes inkább az új mosogatógépek között körülnézni, melyek garanciálisak. A befektetés mindenképpen megéri, hiszen a berendezéssel napi szinten jelentős időt spórolhatunk. Azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy az edényekről a darabos szennyeződéseket feltétlen takarítsuk el bepakolás előtt, ugyanis ezzel a mosogatógép hosszú élettartama érdekében sokat tehetünk.

Szólj hozzá