PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

A legszebb kirándulóhelyek

A tavaszi-nyári hónapok remek időszaknak bizonyulnak a legszebb kirándulóhelyek felkereséséhez. Legyen szó az ország bármely régiójáról, nevezetességekben és természetei értékekben nincs hiány. Hála Magyarország gyógyvízi adottságainak pedig, tartózkodjon bármely térségében is hazánknak, ha a meleg elviselhetetlenné válna, a közelben biztosan talál majd egy élményfürdőt, csúszdákkal teli vízi paradicsomot.

Sárospatak környékének páratlan szépségű, ma már természetvédelmi területnek számító látványossága a Magyar-hegyi tengerszem, mely egész napos programot ígér a kis tavak és a hegyvidék szerelmeseinek. Ipolytarnóc és az ott kiépült komplexum a természet közelségét ötvözi izgalmas leletek megtekintésének lehetőségével. A Lombsétány az erdei életbe enged betekintést, de tanösvények, arborétum, és számos izgalmas szórakozási lehetőség is várja az érdeklődőket.

A már-már klasszikusnak számító Szilvásvárad és a Szalajka-völgy több kilométer hosszan nyújt gyönyörű látványt tavaival, természeti értékeivel, növény-, és állatvilágával. Hasonló szépségeket ígér a Jeli Arborétum, de a Balaton-felvidéki Nemzeti Park nevezetességei, a Szentbékállai Ingókő, valamint a Kővágóörsi kőtenger is a legszebb kirándulóhelyek közé tartozik.

Ha lakóhelyétől távolabb talál úti célt, érdemes időben szálláslehetőségek után nézni, így elkerülheti, hogy csak a méregdrága szállodák maradjanak utolsó lehetőségként. Családi kirándulás alkalmával, vagy partnerével történő utazgatáskor a kis vendégházak, apartmanok egyébként is családiasabb környezetet képesek biztosítani. Természetesen leteheti voksát valamelyik minden kényelmet kínáló wellness szálloda mellett is, ahol akár Szép kártyáját is felhasználhatja fizetésre.

Szólj hozzá