PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

A Használtautó.hu a norvég Schibsted tulajdonába került

A Schibsted Classified Media vásárolta meg a Lapcom Kft tulajdonrészét a Használtautó Informatikai Kft-ben. A tulajdonrészük így 50%-os lett Magyarország legnagyobb és szinte egyeduralkodó autó hirdetési portáljában. A norvég cég emellett az egyik legismertebb apróhirdető oldalt üzemelteti, a Jófogás.hu -t. Elemzők a cég további terjeszkedésére számítanak.

A Hasznaltauto.hu Magyarország gyakorlatilag monopol helyzetben lévő autóhirdetési portálja, vezető szerepe van az online autókereskedelemben. Adatbázisukban az ország autóinak 80%-a megtalálható valamilyen formában. Látogatottságuk kiemelkedő, napi 200 ezer egyedi látogatóval és 18 millió oldal letöltéssel kiemelt helye van a magyar online médiában.

“A www.hasznaltauto.hu nem csak Magyarország vezető gépjármű-kereskedelmi oldala, de meghatározó motorja a szektornak. Ez az oldal lelkes és elkötelezett csapatának köszönhető, amely az elmúlt közel 15 évben elképesztő tudást szerzett a magyar apróhirdetési és autós piacról” – nyilatkozta a megállapodásról Peresztegi Zoltán, a Schibsted Classified Media Magyarországért is felelős alelnöke.

A norvég cég M&A ügyletében a nagy tapasztalatokkal rendelkező Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda nyújtott jogi segítséget. Az ügyvédi iroda korábban is jelentős ügyletekben támogatta a vásárló feleket, például a közmű felvásárlások esetében a német RWE és a francia Suez tranzakcióit.

Szólj hozzá