PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

A CASCO díjak rendkívül alacsonyak, mégis kevesen kötnek biztosítást

A CASCO díjak rendkívül alacsonyak, mégis kevesen kötnek biztosítást

A válság óta a CASCO biztosítás díjai is zuhanórepülésbe kezdtek, mégis az ügyfélkör megtartásáért küzdenek a biztosítók. A hazai piacon eddig is az újautó eladás tartotta életben ezt a szektort, ráadásul a hitel lejártát követően a CASCO-t felmondták a tulajdonosok.

A CASCO szerződések átlagos élettartama 2-3 év volt, amit most akciókkal próbálnak meg kitolni. Több biztosító is megadja a CASCO mellé azt a bónuszbesorolást, amit az autós a KGFB mellett megszerzett. Mivel az átlag élettartam nem éri meg a négy évet, a C2-C3 fokozatnál tovább ritkán jutnak.

Ezt tetézi az is, hogy aki egy szerződés felmondást követően nem köt újat fél éven belül, a megszerzett bónuszt is elveszíti. Ezzel az akcióval viszont sokan jól járnak, hiszen a KGFB besorolás magasabb és szinte folyamatos, így elérhető a C4-C6 fokozat is.

A biztosítók ma már nem is értékesítenek teljes körű CASCO biztosítást, hanem a többség az úgynevezett rész CASCO, ami csökkentett kockázatot vállal, egy-egy adott kár esetében. A CASCO kalkulátor segítségével könnyen kiszámítható gépjárműve aktuális rész, vagy teljes biztosításának díja.

Szólj hozzá