PPO.hu portál

Autó, biztosítás, mobiltelefon, utazás, pénzügy, autópálya matrica, online hírek

A Balaton legszebb helyei

A nyár beköszöntével sokan tervezgetik idei pihenésüket. Ha nincs elég idő, vagy anyagi háttér ahhoz, hogy külföldön töltse szabadidejét, akkor a Balaton a jól bevált program lehetőségeivel még mindig kitűnő választásnak bizonyul. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a szálláshelyek és a vendéglátás a korábbiaknál magasabb színvonallal állnak a látogatók rendelkezésére, ráadásul sok helyen elfogadják a Széchenyi Pihenőkártyát is fizetésre.

A Balaton legszebb helyei között talán elsőként érdemes megemlíteni Balatonfüred városát, mely nem csak éjszakai élete miatt kedvelt, hanem a kikötő valóban lenyűgöző szépsége miatt is. Természetesen máshol is akad elég lehetőség a szórakozásra, nem véletlen olyan népszerű Siófok és az Aranypart a fiatalok körében.

A természet szerelmesei hosszú sétákat tehetnek Badacsonyban, de a Balaton-felvidék túraútvonalai is tartogatnak kikapcsolódási lehetőségeket. A Balaton legszebb helyei pedig általában valamilyen természeti értékkel köthetőek össze. Gondoljon csak a Tihanyi-félszigetre, és az Apátságtól nyíló fenséges kilátásra! Ha a Balaton mellett teszi le voksát, mindenképpen érdemes felkeresnie a “magyar tenger” legkedveltebb városait.

Ahhoz pedig, hogy a Balaton legszebb helyei minden évben új és új arcukat mutathassák meg, nagymértékben hozzájárulnak a szabadtéri programok, s zenés fesztiválok, a kitűnő gasztronómia, a balatoni halas étkek, de a horgászati lehetőség, és Badacsony remek borai is tovább növelik az élményt, melyet a tó tartogat minden oda érkező számára.

Szólj hozzá